6 entry daha
  • geyigi cogu zaman izlenmesinden zevkli, oynamasi ise ikiinden elli kerre daha zevkli dunyanin en sahane sporudur.sahane atletik bir yapiya mi kavusturur, isinize yarayacak bir sosyal statu mu bahseder?
    hayir..bilakis amele sporu futbol beyefendi sporu basketbol gibi gerzek ayrimciliga tabi olup horlanmanizi saglar.cebinizde para yok ise badanaci ile, jetoncu ile, aygazci ile 8 saat kakirdamaniza sebebiyet verir.

    amma kollektif sevinc yasamayan bireysel mutluluklarin insani anlayamaz futbolu.en kral kollektif sevincini 5 kisi ile yasayan adam 30000 kisi ile hobbara hobbara ziplamanin zevkini tahayyul dahi edemez.

    gotunde don 22 kisinin top pesinde kosturmasina ne kadar rasyonel anlam yuklemeye calisirsam calisayim cuvallayacagimdan, diyorum ki: seviyorum iste var mi diyecegin?

    ani anina cilginca yasanan kolektif mutlulugu (ve huzunu de, nefreti de , kini de) baska nerede bu seviyede yasayabilirim ki futbol isimli hayattan zevk bahanemden uzak kalayim?

    yalan da palavra da olsa inandigim dava, gaye hangi alanda bunda oldugu kadar kontrollu ve coskun olabilir? bileyim, unutayim futbolu gomeyim hafizama...

    amma yok senin gibisi futbol.
1336 entry daha
hesabın var mı? giriş yap