1 entry daha
  • ankara'nın vadi ve sırtlarla dolu hareketli topoğrafyasında açık alan olarak bırakılmış ender vadilerden birisi (diğerleri seğmenler parkı, botanik bahçesi, portakal çiçeği vadisi).

    buranın öyküsü şöyledir: 1970 yılı için yapılan planda bu vadi bir kent parki olarak öngörülmüş, lakin yetkililer öngöredursun, burası kamu arazisi olması itibariyle gecekondularla dolmuştur. seçim zamanı oy kaygısıyla verilen tapu vaatleri sonucu bu kamu arazisinin mülkiyetini alan gecekondu sahipleri, murat karayalçın'ın belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen "dikmen vadisi projesi" kapsamında kamulaştırma bedeli olarak vadi içinde yapılacak ikiz kulelerden daire almaya hak kazanmışlardır. önceleri sırf bu maksatla 8'er katlı olarak düşünülmüş iki yapı, "belediyemiz de kar etsin, cebe daha çok para indirelim" zihniyetiyle yapılan plan değişiklikleriyle kademeli olarak 20 küsur kata çıkarılmış, o da yetmemiş, vadinin yamaçlarına da ön cepheden yasal olarak 5 kat olsa da, vadiden bakıldığında 7-8 kat olarak gözüken bloklar yapılmıştır. bu zihniyet, 5'er katlı, düzenli yapıların hemen yanı başında, vadiye bakan 20'şer katlı konut ucubelerinin pörtlemesine önayak olmuştur.

    5-10 yıl önce vadiyi dik keserek geçirilen çetin emeç bulvarı, mülkiyeti ankara büyükşehir belediyesi'nin olan bu kentsel yeşil (!?) alanı ikiye bölmüş, emniyet genel müdürlüğü tarafında bir miktar tanımsız, boş alan yaratmıştır. bir kent parkı olmasına karşın hiç otopark alanı ayrılmamış olması, sözü edilen bulvar kenarına çift sıra araba parketmesine neden olmaktadır.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap