6 entry daha
  • nasil ki kemalist sozcugu ingilizlerin asagilama amacli kullandigi bir terimse zamaninda, simdi de kemalizm bu kaliba sokulmaya calisilmakta. fikir ozgurlugunun yilmaz savunuculari nedense kemalizm denince afalliyor, istemez tavirlara burunuyorlar. her seyi tartisalim, her fikre yer verelim diyenler kemalizmden neden bu kadar korkar acaba? ben cozemedim.

    bakin gecen altan ailesinin tosuncuklarindan mehmet altan (ki hakkat tosuna benzer) bakin ne yazdi:

    "herkes kemalist olmak mecburiyetinde mi? değilse bu densizlik ne? çok farklı düşüncelerden gelen vatandaşların verdiği vergilerden beslen ve onların çoğulculuğuna saygı duyma. ayrıca askeri ceza kanunu’nun askerlerin siyaset yapmasına ağır yaptırım getiren maddelerine de aldırmadan suç işle."

    tosun altan'in veryansini mgk sitesinden link verilmesi kemalist organizasyonlara. altan evladim milliyet'in yalan yanlis haberine dayandigi icin bilmyor ama ogretelim: devlet organizasyonlarinin cogunda bu turden linkler vardir, mgk ozel olarak www.kemalist.org'a link vermis.

    mgk gidip liberal bir olusuma link verse kimse siklemedi ama neden kemalist bir olusuma link verince insanlar ayaga kalkiyor? neden bazilari kiclarina basilmis gibi feryat ediyor? cunku, bu ulkede her fikir serbest ama kemalizm yasaktir. ha, gardrop ataturkculugu, milli bayram ataturkculugu serbesttir ama kemalizm yasaktir.
1631 entry daha
hesabın var mı? giriş yap