9 entry daha
  • elimi ısıran balık türü.

    zıpkınla avlanmak için dalışa gittim, tam güzel bir taşa yaklaşıyordum ki bulanıklıkta aniden önüme iki koca karagöz fırladı, resmen jet gibi gelip anında döndüler,. refleksle atış yapsam da vuramadım. fakat bunlar çok uzaklaşmadan biraz daha derindeki taşa ilerlediler. aceleyle zıpkını tekrar kurup peşlerinden gittim.
    iki koca karagöz taşın üzerinde dolanıp dururken bende bir taşın arkasına saklanıp nişan aldım, birini kesin alıyorum güzel yan verdi. tüm kaslarım gerildi atışı yapmak üzereyim pür dikkat karagözlerden nişan aldığıma odaklanmış durumdayım. parmağım tetiği çekmek üzereyken sol elimde bir basınç hissettim. bildiğin elimi biri sıkıyor gibi.

    şaşkınlıkla ve refleks olarak kafamı çevirdim, ne göreyim koca bir mığrı elimi ısırmış yuvasına çekiyor. önce gözlerime inanamadım resmen şok oldum. mavi koca bir kafa iri gözler ve ağzında eldivenli elim. o an yaşadığım korku ve şokla elimi hızla çektim. ama balık çok az yuvasına girip daha sonra biraz daha gövdesini yuvadan çıkarıp bana doğru geldi. işte o zaman niyeti bozduğunu anladım zaten ne karagözler ne av aklımda. topuklayıp yüzdüm yüzerken de arkama bakıyorum peşimde mi diye. neyse biraz sakinleştikten sonra döndüm geri temkinli bir şekilde yaklaştım hala yuvasında ve kafası dışarıda. dayadım zıpkını burnuna kadar o sinirle vurmak için. ama sonra düşündüm, yesen yenilmez ve hayvan bu bana isteyerek de saldırmamıştır muhtemelen eldivendeki kamuflaj desenlerini yiyecek sanmıştır. sonuçta onun evinin önüne yatan bendim.

    vurmadım ve onu kendi haline bırakarak bölgeden uzaklaştım. eldivenim olduğu için şükrettim. kalın bir eldiven olması da yaralanmamı belki o korku ve panikle daha büyük risk atlatmamı engelledi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap