234 entry daha
  • dinci kesimin yavşaklığını açık bir şekilde ortaya koyan tarih.

    bu dönemde iktidar şeriatçı mı, şeriatçı. peki şimdi dinciler ne diyor? "şeriat geliyor bahanesiyle bla bla." amın evladı, sen şeriatçı değil misin? evet. o adam şeriatçı değil miydi? evet. o dönemde şeriat gelse sevinmeyecek miydin? evet.

    yalan, dolan, sinsilik, takiyye kanlarına girmiş. daha amacını bile dürüst bir şekilde söyleyemiyor. ki bir iktidarın şeriatı getirip getirmemesi önemli değil. o yönde atılan her adım, insanlıktan bir şeyler götürür.

    hani derin devlete, devlet içi çeteleşmelere falan karşılar ya şimdi; türkiye'de derin devleti en ayan beyan şekilde gözler önüne seren susurluğu protesto etmek için ışıklarını yakıp söndürenler üzerinden alevilere karşı nefret suçu işleyen kişi o dönemin "adalet bakanı" değil mi, evet. sivas katliamcılarının avukatlığını yapan da o adamdı.

    dincilerin mağduriyet dedikleri şeyin yüzde 90'ı, kendi inançlarını dayatma uğruna başkalarını mağdur etme "özgürlüklerinin" ellerinden alınmasından başka bir şey değil. az önce bu dinci malakların mursi'yle ilgili yaptıkları bir belgeseli izledim. belgesel boyunca mursi'nin dinciliği övülüyor, mursi'nin şeriatı övmesi, şeriatı getirme vaatleri gösteriliyor. belgeselin sonunda da olay, "şeriat getirecek bahanesiyle indirdiler"e bağlanıyor. saldaksdas.

    28 şubat'ın yanlışı, kemalizmin genel uyduruk aydınlanmacılığının bir parçası olması. kendi halinde dindar insan da mağdur edilirse, bugün sen akp'nin uyduruk "sivilleşmesinin" sonucunda mağdur edilirken o adam iyi olmuş der.

    onun dışında, başkalarının hayatlarını kısıtlamaktan başka hayali olmayan muhafazakarlara yapılan her şeyi reva görürüm. mesele sadece sosyal yaşamın kısıtlanmasından çok daha öte. dünya üzerinde iktidara gelmiş tüm muhafazakarlar, on yıllardır edinilen tüm insan hakları kazanımlarını da piç ederler. 10 yıldır her türlü işçi hakkının gasp edilmesi, cumhuriyet döneminin görmediği kadar büyük bir "sermayeye köle yetiştirme" projesinin devreye sokulması da geleneğin sürdüğünü gösteriyor.

    şimdi dinciler mısır'da katliam olurken nerdesiniz diye soruyor ya? bunların anladığı dilden cevap vermek gerekirse, biz darbeye karşı olmasını da biliriz, ülke mursi gibi dallamaların eline bırakıldığında oluşacak sonuçları da biliriz.
362 entry daha
hesabın var mı? giriş yap