169 entry daha
  • gitmesi biraz meşakkatli ancak o zahmete katlanılıp görülmesi gereken yer. bir nevi pleasantville. istanbuldan gidecek olanların keşan gelibolu eceabat istikametinde ilerleyerek kabatepe feribot iskelesine ulaşması ve yaklaşık 1.15 dakika süren feribot yolculuğu ile kuzu limanı'na ulaşması gerekiyor. feribot sırasında kuyruk olduğu ise kesinlikle doğru biz beş buçuk saat şikayet etmeden bekledik. adanın girişinde eski bademli köyü ve oraya çıkan dağ yolu harikulade. bir masalın içindeymiş hissi uyandırıyor. biz spontane yola çıktığımız ve adanın a'sını bilmediğimiz için hayvan evladi seni'nin yönlendirmeleriyle hareket ettik. çizilebilecek en iyi güzergahtı. ayrıca aynı esnada adada yer alan kasinin altinda gozu olan adam adeta gelecekten sesleniyor gibiydi. "anuşka aydınlı plajına gittik donduk isterseniz direkt laz koyuna gidin" minvalinde yönlendirmeleriyle bize fazlasıyla vakit kazandırdı. iki arkadaşa da teşekkür ederiz. lafı çok uzatmadan kısa başlıklarla beğendiğimiz detayları paylaşayım.

    zeytinli köyü: adada en sevdiğimiz yerdi. rum sakinler köyün ruhunu oluşturuyor. barba hristo'nun sakızlı muhallebisi tatmaya değer ama ben en çok garage cafe'nin terasında yediğimiz vişneli jöle, vişne sosu ve damla sakızlı muhallebi kombosunu sevdim. tam karşısında son vapur şarap evi var. buranın da ev yapımı karadutlu dondurması enfesti. mekan da çok otantik. köyün hemen girişinde cicirya adlı mekanda yine cicirya ismini verdikleri peynir nane ve zeytinyağı ile yapılan rum pidesi tadılabilir. biz tadamadık. bu mekanda vişnada adını verdikleri vişne ve karadut kaynatılarak yapılan serinletici bir içecek de mevcut. tadı güzeldi. ayrıca madam'ın kahvesinde oğlu konstandi'nin yaptığı dibek kahvesi de içilmeli. bildiğimiz türk kahvesi ile ahım şahım bir fark olmasa da denenmeli. konstandi biraz aksi gibi görünse de efhalisto poli* dediğinizde gülümseyebiliyor.

    kale köy: adanın en hareketli yeri. yemek yemek için kale restoran, son vapur ve feraye ideal. fiyatlar makul sayılabilir. şahsen adada en garip duran yer de burası. oraya ait olmayacak şekilde kentleşmiş.

    aydıncık: kefalos plajı oldukça rüzgar aldığından burada uçurtma sörfü yapılıyor. yine hayvan evladi seni'nin yönlendirmesiyle buraya gittik ve çok etkilendik. volkite işletmesinden volkan ve harun bey burada en az 10 saatlik sörf dersi vererek tek başınıza sörf yapmanıza olanak tanıyorlar. zaman kısıtı nedeniyle yapamadık ama izlemesi bile çok keyifliydi. yine bu koyun yanında geniş bir camping alanı vardı. burada da rüzgar sörfü yapılıyordu. konaklamak için ideal bir nokta.

    aydıncık ve uğurlu köyünün arasındaki sahil yolu çok güzel. hayvan evladi seni'nin tabirine göre bu yolu kateden hacı sayılıyormuş. biz de katettik.

    laz koyu: denizi rüzgar almıyordu ve gerçekten çok güzeldi. oradaki işletme ise gerçekten çok kötüydü. sipariş ettiğiniz yemek en erken 1 saat içinde geliyordu. bu da pek tabi bu kaadar kalabalığa hazırlıklı olmamalarından kaynaklanıyor.

    gizli liman: burası izlediğim en güzel gün batımı manzarasına sahipti. ama herkesin bildiği değil daha gizli olanını bulmuşuz biz. o da şöyle #36579761

    şehir merkezi: meydani pastanesi'nden mutlaka bademli kurabiye alınmalı. damak çatlatan bir lezzet. ayrıca ada meyvesinden yapılan apurna şurubu denenmeli. tadı bana kızılcığı anımsattı ama daha tatlısı. yöresel ürünler satan dükkanlardan doğal zeytinyağlı ve aromalı sabunlar alınabilir. (biz konaklamayı buradaki şahika konukevinde yaptık. gerçekten güzel be ekonomik bir tesis benzin istasyonunun hemen üzerinde yer alıyor.)

    peynir kayalıkları: tekne ile gidilmesi mümkün olduğundan içimizde ukte olarak kaldı.

    gastro tur gibi anlatmışım ama hakikaten ruhu olan bir ada gidip görmeniz en iyisi. dönüşte de feribot kuyruğu olduğunu hatırlatmayı da borç bilirim.
599 entry daha
hesabın var mı? giriş yap