3 entry daha
  • tüik veritabanlarını karıştırarak paintte şöyle amatör bir haritasını çıkardım bunun türkiye'de olanının: http://i.imgur.com/blxok7y.png

    detaylı açıklaması:

    en çok nüfuslu ilk 12 ile ("büyük-iller" diyorum bu açıklamada) birer renk verdim. bu illere 30 bin veya üstü göç vermiş olan diğer illeri alakalı renklerle boyadım. yani, bir il eğer 3 farklı renge boyalıysa, ve büyük-il değilse, o ilden üç farklı büyük-ile yüksek miktarda göç olmuş demek. büyük-il olmayan bir il tek renge boyalıysa, sadece o rengin iline 30 bin üstü göç çıkarmış demek*. yüzdelere göre değerlendirme yapmadım elimde yeterli hesap imkanları olmadığından. neden özellikle 12 il ile sınırladım bilmiyorum, biraz doğaçlama oldu.

    ankara, istanbul, izmir, bursa'nın birbirlerine veya diğer büyük-illere verdiği göçler eğer 100 binin altındaysa o renklendirmeyi haritada göstermedim (çok nüfuslu yerler arasında çok göç olması olağan bir şey, ve göçün yönüyle alakasız gibi diye).

    birden fazla renge boyalı illerde boyaların kapladığı alanlar o rengin tekabül ettiği göç miktarıyla orantılı (hassas değil ama, göz kararı). en çok hangi ile göç vermişse o ilin rengi en fazla yer kaplıyor.

    bütün renklendirmelerden sonra hala renksiz kalan, yani 30 bin üstü göç vermemiş illeri (hakkari, şırnak ve yalova idi bunlar) 12 büyük-ilden en çok hangisine göç vermişlerse o renge boyadım (hepsi istanbul rengi oldu).
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap