2 entry daha
  • her ülkede illa ki varlığı olan 'sığır' (polakların dilinde bydlo) kesiminin türkiye topraklarında bulunan modeline verilen yeni bir isim (gerçi ilk çıkaranı daha coğrafya veya kökenle kısıtlı bir kesimi de kastetmiş olabilir, bimiyorum; ama öyle idiyse anlamı genişledi). eskiden (10 sene falan önce) kendisine *lümpen denirdi, hala da deniyor galiba.

    ana (ve uluslararası sığır camiasıyla ortak) özellikleri olarak cahillik, farklı olanın (farklı insan, kültür, resim, müzik, giysi, dekorasyon...) neredeyse *her türlüsünü* aşağılama, doğrudan yarar sağlamayan bilgiyi aşağılama, sözde ve harekette saldırganlık (anlaşmazlık durumunda ilkin şiddete başvurma), güç tapıcılığı, kökten ve (genelde dahil olunan kabile sayesinde) öğrenilmiş yabancı düşmanlığı, basit mantık çıkarımlarını yapamama (veya yapmaya gerek duymama) verilebilir.

    edit(ler):
    2013'teki birinci entry'yi kaydetmişim bir ara, o da iyi bir özetti: http://i.imgur.com/encrf77.png

    son bir iki yıl içinde kullanımının yayılmasıyla anlamının spesifikliği azaldı; ortalama taşra kökenli az eğitimli insan tiplemesini aşağılama fırsatı doğduğunda kullanılan bir kelime haline geldi galiba.
1064 entry daha
hesabın var mı? giriş yap