234 entry daha
  • figürdür. öyle bir kavram var mıdır bilmiyorum ama figür müziği yapar. denk olarak gibi gösterebilirim; morrissey, belki bir de robert smith. cohen'dir, bowie'dir saymıyorum, zira onların zamanı farklıydı ve sonuna kadar figür oldular.

    büyülü bir müzik yapmaz nick cave. senaristliği orta, yazarlığı ise kötüdür kendi adıma. yani el attığı her işi güllük gülistanlık kılmaz. ama tam da bu noktada önemlidir. 'vay be şu müziğin doluluğuna bak!' demezsiniz straight to you ya da into my arms'da. henry lee'yi dinlerken 'dinlediğim en iyi balad bu!' da demezsiniz. umut sarıkaya'nın da dediği gibi 'bu ne lan yarrak gibiymiş' diyenler de olacaktır onun müziğine, çünkü bu topraklarda ilahlaştırma ata sporumuz olarak geçer.

    duruştur nick cave. erildir, erkektir. biraz triptir. işten eve geldiğinde bir duble bourbon koyduğunda kendine, onu dinlemek istersin. belki sevgilinle kavga etmişsindir, elin ona gider; no more shall we part dinlemek sana iyi gelecektir. ne bileyim tanrıya da, deniz kızlarına da inanasın gelmiştir ya da inanıyorsundur gerçekten, mermaids açarsın.. demem o ki onda kimisi kendini bulur, kimisi bulmaz. çok ama çok fazla bir söz yazarıdır, yapabildiği en iyi şey de zannımca budur. öyle büyülü müziklerden bahsedemeyiz. last.fm'e göre en çok dinlediğim ikinci müzisyenken bunu söylüyorum.

    bireyseldir nick cave. o yüzden umut sarıkaya'yı geçirmek geldi içimden. öyle insanlara tutunursanız 'abi çok güzel bak dinle bir' adamı değildir çünkü, riskli bir müzik yapıyor herif. kıza falan hava atmak için, evet belki tercih edilebilir, sonuçta hiçbir kızın tam anlamıyla nick cave dinlediğini sanmıyorum. hatta ileri gideyim, nick cave sevebileceğini de sanmıyorum. o yüzden kalkıp da 'baksana merve, nick cave'i kesin dinlemelisin; şöyle şöyle de böyle böyle..' diye tutturursan da ters tepme olasılığı fazladır. o yüzden bırak sende kalsın nick cave. seviyorsan, gerçekten seviyorsundur. sevmiyorsan da hiç zorlama, milyon tane seçeneğin var. git onları dinle.. zaten adamı ya bağrına basarsın ya da hiç sevmezsin. 'nick cave fena değil' diye bir tabir yok, kendimizi kandırmayalım.

    ha sen ne düşünüyorsun diye sorarsan bana, örnek aldığım ve biat ettiği tek adam diyorum.. daha ne diyeyim..
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap