• 1990 ciki$li, steve vai'nin efsane albumu. vai'nin whitesnake donemlerine rastlayan ve cogu tur otobuslerinde yazilmi$ & kaydedilmi$ melodiler, ilk albumu olan "flexable" melodileri ile birle$ir. vai, bu albumde, ilk albumun aksine deneysel cali$mak yerine canavar gibi rock yapmi$tir (bkz: monsters of rock).

    albumde vai'ye bass gitarda stu hamm, davullarda chris frazier ve tris imboden, klavyede ise daha sonralari billy joel ile de cali$mi$ super adam dave rosenthal ve bob harris e$lik eder.

    albumden bir kac onemli enstantane vermek gerekirse, ilk parca olan liberty, vai'nin new yorl havaalanina inerken ucakta ozgurluk heykelini gordugu zaman aklina gelen bir melodi uzerine yazilmi$tir. $arkida gercek top ati$i sesleri, kaydedilip daha sonra sample edilerek kullanilmi$tir. $arkinin sonundaki solo icin notalara baktiginizda, a$agida $u oneri vardir: "play as fast as possible"...hobaaaaa

    sonraki erotic nightmares ve the animal $arkilari, tur otobusu & flexable zamani melodilerin icice gecmis halidir. burada ozellikle erotic nightmares'de 2. ve 3. sololar vai tarafindan calinmi$, fakat kayidi tersten yapilmi$tir. yani dinleyici sololari tersten dinler.

    ballerina 12/24 cok onemli bir parcadir. burada eventide h-3000 harmonizer kullanilir, ve $arki aslinda ana melodi cok basit olmasina ragmen bir nota denizi gibidir. sebebi: orta kanaldan asil melodi gelir, burada vai aslinda oldukca basit bir melodi calar. fakat sag ve sol kanallardan, farkli lag'lerle maj5 armonik ve maj7 armonik sesler gelir (harmonizer sayesinde). bu $ekilde "la ballerina bella russa" tarifsiz bir $arki olur.

    hemen arkasindan gelen for the love of god, imho albumun en kral $arkisidir. buradaki melodi, arka plandaki sitar ve gitarlar, belki de bach'dan sonra tanriya atfedilmi$ en guzel arkiyi olu$turur. dikkatli dinleyiciler, $arkinin sonuna dogru olan inanilmaz hizli bi ciki$in sonunda arka plandan cok ama cok gerilerden gelen "yeah" sesini farkederler ve daha da mest olurlar.

    the audience is listening, fazla soze gerek duymayan bir $arki, vai'nin ilkokul ogretmenine adanmi$. i would love to, 7 telli gitarin kullanilmasi ile daha da cazgir olmu$, ki sonradan geli$ecek olan en ust teli du$uk notalara akortlama olayi bir miktar da buradan esinlenilmi$tir (en azindan wes borland icin).

    greasy kid's stuff bir vai trademark'idir...alien water kiss, yine eventide h-3000 harikasidir. bu $arkinin notalari yoktur, guitar book'unda 7 olcuden sonra balik resimleri falan vardir, altina da sebebi du$urulmu$tur: "steve bu $arkinin notalarinin cikartilmamasina uzuldugu icin, sayfanin bo$ kalmasini istemedi, biz de resimleri koyduk"

    sisters, vai'nin kizkarde$leri icin yazdigi enfes bir parcadir, love secrets ise bir sonraki album olan "sex & religion" albumunun genel yapisi hakkinda bir ozet goruntudur.

    hala gitar calan ve bu albumu dinlememi$ olan var ise de, yazik demekten ba$ka bir $ey yapilamaz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap