11 entry daha
  • üzerinde mi yazardı yoksa genel geçer bir kural mıydı bilmem ama süper tasolar 2, mega tasolar da 5 normal taso değerindeydi. çıkartmalarla birlikte ilkokul ilişkilerimizi belirleyen en önemli etkenlerdi bu tasolar. genellikle bunu en iyi oynayanlar okulun en havalı tipleri olurdu, hatta en güzel futbolcu ve araba kartlarına da bu tipler sahip olurdu hep.
    zaman içinde çok çeşitli oyun şekilleri türemişti. mesela bir tanesinde kökmek istediğimiz tasoyu yere koyup, kendi tasonuzu yüksekten bırakarak yerdeki tasonun üstüne düşürmeye çalışırdık. daha sonra yaratıcılıkta sınır tanımayan ilkokul gençliği bunun da hilesini bulmuştu. tasoyu delikli zımbayla delince hem o delikten nişan alabiliyorduk hem de taso düşerken hava sürtünmesinden daha az etkilenip sağa sola kaçmıyordu. bu ilk kimin aklına, nasıl gelmiş hiçbir fikrim yok ama benim gözümde newton'dan daha değerlidir kendisi.
    düello havasında geçen bir şekli daha vardı. yere sadece bir taso koyup sırayla çevirmeye çalışırdık. bir çocuk vardı, süper tasoya karşılık mega tasoyla oynuyordu. her seferinde de kazanırdı. adeta bir güç gösterisiydi, imkanı olsa 1'e 1000 bile oynardı zkmden aşağısınız hepiniz havası yaratmak için. alamadım o mega tasoyu bir türlü, alamadım...belki hayatım bambaşka olcaktı o tasoyu kökmüş olsam. belki sivilceli, göbekli, kel, gözlüklü ve diş telli olmayacaktım şimdi. belki sözlük bayanlarına selam bile ederdim...

    günler böyle taso oynarak gelip geçerken, git gide yaklaşan anadolu liseleri sınavı yüzünden babam joystickimi ve bütün tasolarımı kaldırdı da çoğumuzun hayatını bir dönem etkilemiş olan taso devri benim için kapanmış oldu.
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap