9 entry daha
  • yüksek lisans kalitesinde lisans eğitimi veren (ve her nedense bazı insanları rahatsız eden), mezunu olduğum, her ne kadar işsiz olsam da sevdiğim ve sevmeye devam edeceğim bölümüm. mezunlarının büyük kısmının iş bulduğu bölümdür, zira sadece hacettepe üniversitesinde bulunması ve kontenjanının çok fazla olmaması avantajıdır (benim girdiğim sene 30 idi, 2014 tercih kılavuzunda 45). her sene bu kadar mezun vermemesi de avantaj sayılabilir. yani iş bulamamam ağırlıkla benim şanssızlığım.

    ayrıca bu bölüm zannedildiği gibi yeni bir bölüm değildir, zira 1977 yılında kurulmuştur. bölüm hocalarının en sevilenleri levent tezcan, türker kurttaş (ki kendisi 2005-2012 yılları arasında iaea'da izotop hidroloğu olarak çalışmıştır.), mehmet ekmekçi'dir. tüm hocaları kraldır esasen. ha jeoloji mühendisliği hocaları, bizim hocalara gıcıktır, acısını da genelde bu bölümün öğrencilerini aşağılayarak çıkarırlar o ayrı.

    ha bir de ne iş yaptığına gelecek olursak, efendim jeoloji mühendislerinin yaptığı hemen hemen tüm işleri yapabilmekle birlikte; hidrojeolojik saha etüdü yapar, jeotermal enerji alanında çalışır, su bütçesi yapar, matematiksel modelleme yapar (günümüzdeki verilerle geleceğe ilişkin tahmin), su kalite analizi yapar, su sondajı yapar/planlar, jeokimyasal analiz yapar, haritalama yapar, yapar da yapar.

    sözün özü, küçümsememek ve saygı duymak lazım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap