4 entry daha
  • her closet case sanatçı/reklamcı bir anlık kendini yaşama, gerçekleştirmeyle konumunun gereklerini kavramayabilir. bu yüzdendir ki şu şekilde ikili yakınlaşmalar mümkündür:

    - ee biz şimdi bu yolladığınızı dinledik, ama sonu şöyle ya "güzel güzel temizleeeeeeer, baloncuktan çıkan hurileeeeee-eeeer" onun yerine "güz-zel güz-zel tem-miz-leeeer, bal-llon-ccccccuk-tan çıkan hurillllee e e e-rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" yapsak olur mu?

    manası şudur: "ben evimde beste yapan, kendimce eserlerim olan birisiyim. sizi rahat bırakmam mümkün değil. o işi aslında ben yapabilirim. size hiç gerek yok."

    buna cevaben kesinlikle ağız yüz kıvırmayın. "süpper olmuş" diyin. öyle yapacaz deyin. şarkının sounduyla az bir oynayın, olmadı bir küçük bir şey ekleyin, geri yollayın. "çok güzel oldu sizin dediğinizi ekledik, şarkı açıldı, genişledi, kendini buldu" diyin. nadiren "benim dediğim bu değildi" diyen olur. o ajans temsilcisinin isteği ajansta, sağda solda "bu şarkıyı ben adam ettim, aslında ben yazdım" diyebilmektir. onu demesi için fırsat yaratın.

    başka örnek:

    - eee şimdi biz şarkıyı dinledik "briket kömüüür alıyorsuuuuuuun, çok iyi kömüüür alıyorsun" un arkasına bir ney sempılı koyabilir miyiz? pro toolsdan falan?

    manası: evimde kendimce besteler yapmakla kalmıyorum, sizin kullandığınıza inandığım teknik alet edevat ile de bir şekilde tanışıklığı olan birisiyim. hem kreatif katkım olsun istiyorum, hem de "ben bu işten anlıyorum, beni uyutamazsınız" izlenimi uyandırmak peşindeyim.

    cevabı aynen şu olmalıdır: "brrrravvvo! tebrik ediyorum. ilk defa siz bunu söylediniz. işin tekniğini bilen birisiyle çalışmak çok keyifli oluyor. enfessiniz. şahanesiniz." bundan sonra şarkıyı istediğiniz gibi yeniden yollayın, ama geç yollayın, yetiştiremiyor gibi yapın. o olsa da olmasa da, sizin verdiğiniz gaz sempılıyla bir ney sempılı duyacak, ruhu huzura erecektir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap