5 entry daha
  • bowling for columbine in pabucunu dama atmis, damdan alip uzaya firlatmis son yillarda izledigim en kral filmlerden olan bi saheser. sirket dedigimiz bu tüzel kisiligin ne igrenc bisey oldugunu, psikopat oldugunu, hatta who cikisli psikopasi semptom ciktisi destekli psikopatin prototipi oldugunu, belgesel film olmanin geregini yerine getirerek, en objektif sekilde, bilgi üzerine bilgi, istatistik üzerine istatistik vererek, zaman zaman komik zaman zaman insanin icini karartacak sekilde sunan film.
    belli ki filmin yaraticisi kanadali gencler sosyalizm tandansli. ama filme o tandansin ürünü bakis acisiyla yaklasmamalari, noam chomsky nin howard zinn in dediklerinin yani sira zamanin ceo lariyla, bizde reklam ürünü olduk oley diye cilgin atan genclerle, bizzat büyük sirketlerin, kapitalist güclerin icinden cikmis nice insanla da konusup, konuyu masaya yatirip, ayni sonuca varmalari, bunu tarafsiz bakis acisiyla yapmalari, olayin pro sunu contra sini ele alsan, su acidan baksan, döndürüp o acidan baksan, nerden bakarsan baksan, sonucun ve gercegin tek oldugu ikibucuk üc saat boyunca gözümüzün icine soka soka, sahsi sova kacmadan, "o kadar hakliyiz ki" gazina gelmeyip, objektif cizgiden sasmadan göstermeleri, gösterebilmeleri, ayakta alkislanicak cinsten bi basaridir, sirf bu yüzden bu film bütün övgüleri hakeder. michael moore stili amerikan sistemi elestirisinden farkini bu sekilde ortaya koyar.
    bu filmin ne dvd si ne divx i ne de biseyi bulunur internet ortaminda, bi sekilde sinemada izleyememis kisi bu filmi nasil izlesindir bilmiyorum, ama tez zamanda biseylerinin cikarilmasi, herkese izletilmesi, alabildigine cok kisiye ulastirilmasi gerekir onu biliyorum.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap