67 entry daha
  • kürt asıllı türkçü olduğu söylenen türk. memleketi olan diyarbakırın çermik ve çüngüş ilçelerinin etnik kökenleri incelense kendisinin etnik kökeninin ne olduğu daha iyi anlaşılır. anladığım kadarıyla bir kısım teröristler ve teröristlerin maymuna çevirdiği sözde sol özde ne neyi ne için savunduğunu bilmeyen tipler kendisinin diyabakırlı olmasını içine sindirememektedirler. onlara göre diyarbakır ezelden beri kürtlerin yaşadığı türkün olmadığı bir şehir, bir kürt başkentidir. ama ziya gökalp ve onun gibi türk milliyetçiliğine ve türk diline yön veren bir çok insanın diyarbakırlı olmasını kendi amaçları önünde sinir bozucu bir kıymık gibi görüyorlar. ve buldukları her ortamda aslı astarı olmayan sözde kanıtlarla kendince bir şeyleri iddia ediyorlar.

    kendisinin kürtçe ve zazaca bilmesi ve hatta kürtçe grameri yazmasının kürt olduğuna kanıt olarak gösterilmesi oldukça temelsiz bir iddia bence. bu gün avrupada doğup büyüyen bir 3. kuşak yozgatlı ya hiç, ya da çok bozuk bir türkçe ile konuşmaktadır. bu yozgatlının çocukları ise kendini doğduğu ve yaşadığı ülkenin milletinden görmektedirler. televizyonun, radyonun, sosyal medyanın bu kadar yaygın olduğu bir zamanda bile avrupa'da ki türkler milli benliklerini unutmaktadır. hal böyleyken yüzyıllar boyunca kürt beylerinin insafına ve emrine bırakılmış ve yaşadığı bölgelerde büyük ölçüde izolasyon altında yaşamış türklerin zamanla kürt dilini veya zaza dilini öğrenmesi, konuşması ve kendini kürt veya zaza olarak görmesi normaldir. normal olmayan ise bilinen bir gerçeği siyasi amaçlar için görmemezlikten gelmek ve hatta ona iftira atmaktır. (bkz: karakeçililer)

    hoş, bu sözlükte epey bir zaman önce bir yazar aslında türk olduklarını öğrenen karakeçililerin , karakeçili olup kendini türk olarak hissetmeyen insanların varlığından bahsedip bununla sevindirik olmuştu. (bkz: #10012356) bir adamın türk olduğunu inkar edip kürt olduğunu kabul etmesi bu yazar kişisi için süper bir olay. ama türk olduğunu söylemek ırkçılık faşistlik, tü kaka. benim için ise bir şey ifade etmiyor doğrusu. kendini ne hissediyorsan o sundur. bir insanın siyasi görüşü sana göre yanlış olabilir. onu sevmeyebilir ve hatta nefret edebilirsin. ama sırf işine gelmiyor diye doğruyu örtmek bambaşka bir şey.

    ırkçılık yapmak, bir insanı ırkından dolayı küçük görmek kabul edilebilir bir şey değil. bu bütün milletler için geçerli. ama her ne oluyorsa iş türk olmaya geldi mi niyeyse işler bi karışıyor bazı insanlar da.
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap