7 entry daha
  • allah insanları helak ediyor gibi bir algı yaratsa da esasında insanlar kendilerini helak ediyorlar, nasıl mı? şöyle:

    allah özel olarak azgnlık, taşkınlık yapanlara karşı sinirlenip, öfkelenip azmış olan kavimleri helak etmek için -ben şunlara hadlerini bildireyim diye- bir felaket yaratmıyor, uyarılan kavim gönderilen peygamberine tebliğine inanmadığı gibi peygamberin kendilerine yaptığı uyarıyı da dikkate almıyor ve başlarına gelecek felaket hakkında uyarılmalarına rağmen uyarıcıya inanmadıkları için o felakete maruz kalıyorlar.

    allah'ın yeryüzünde kurmuş olduğu bir sistem var ve bu sistem işlemeye devam ediyor, yeryüzü hareketleri depremler, seller, yanardağ püskürmeleri vs vs. şeklinde

    mesela nuh tufanı, lut kavminin başına gelenleri bir düşünün.

    allah bu kavimlere bir peygamber gönderip uyarıyor; yalnızca allah'a kulluk edin, onun emirlerini dinleyin ki kurtuluşa eresiniz yoksa başınıza bir iş gelecek, kendinize zulmedeceksiniz felakete boğulacaksınız. o esnada sistem tabi ki çalışmaya devam ediyor, bir yerlerde fırtına kopacak, seller olacak, depremler olacak.

    e tabi inanmayanlar inanmıyor. peygamber allah'ın emrini tebliğ etmekle birlikte o yerde yaşayanların hem peygamberin tebliğine hem de uyarısına inanmamaları sonucu başlarına gelecek olan açıkça bildiriliyor o insanlara.

    inananlar, peygamberin tebliğine inandığı gibi uyarısına da inanıyor ve peygamberin ardına düşerek dediklerini yapıyorlar ve kurtuluyorlar.

    allah, uyardığı insanları helak etmiyor, uyarılan insanlar uyarıya kulak tıkadıkları için helak oluyorlar, yani kendilerine zulmediyorlar.

    şimdi düşünün; nuh peygamber defalarca kavimini uyarıyor, allah'a iman edin başka bir tanrıya tapmayın başınıza bir iş gelecek diyor ve bir yandan da gemi yapmaya devam ediyor. uyarı yapılmış, allah'a iman edin, dediklerini yapın ama müşrikler inanmıyor ve hatta dalga geçiyorlar; hep aynı şeyleri söyleyip duruyorsun ama birşey olmuyor. cevap veriyor;
    felaket geliyor, kendinize zulmetmeyin allah'a iman edin, bana uyun, beni dinleyin.

    ama yok, defalarca uyarıya rağmen adamlar taşşak geçiyor, kendilerine gelen bilgiye kulak tıkayıp bok yoluna gidince de allah helak etmiş oluyor.

    `allah inananları uyardığı gibi müşrikleri açık açık uyarıyor,` daha nasıl merhamet göstersin! kurduğu sistemde işlemekte olan felaketi durdursa bu sefer kendi koyduğu düzene aykırı bir hareket gerçekleştirecek ve bu sefer inananlar aldatılmış duruma düşecek. allah'ın kendini inkar etmesi mümkün olmayacağına göre inananlar kurtulur inanmayanlar helak olur gider.

    allah söylüyor işte akıl etmezsiniz, kendinize zulmedersiniz diye.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap