2 entry daha
  • boylesi bir uygulamanin teknik ayrinti ve detaytlarini bilmiyorum, ama uygulanabilmesi halinde sablon su sekilde olacaktir.

    otisabi kontrol merkezine giriyor. oncelikle kontrol merkezinde badilistte ki herkesin yaninda yeni bir checklist ile karsilasiyor. bu checklist su su yazarlarin ignore ettigi yazalari bend e ignore etmis olayim, vekaletnamesi. bu checklisti actigimiz anda, o yazarlarin mevcut ignore listi bizim icin de etkin oluyor. bunun disinda en asagida "badilerimin hepsinin ignore listi bana da etkin olsun" opsiyonu var, onu da acip ugrasmadan geciyoruz. hatta terslen opsiyonu bile var yaninda. mecburiyetten koydugumuz dumbuk bir badimiz varsa, onu ayri gayri tutabiliyoruz.

    sonra mal listemiz var ya. hani sadece mesajlarini gorememk icin kullaniyoruz. bu mal listemiz otomatik olarak ignore list etkisinde oluyor (ya da ssg usenmezse onu da mesaj ayri, entry/baslik ayri) yapabilir. boylelikle mallari ve dostlari ayirdik. bunlari uygulamaya gecirip de refrresh yapinca goruyoruz ki, amdan gotten basliklar sol seritte hala duruyor. cunku insanlar daha henuz mallari ayird etmeye baslamadi. amdan gotten bir baslik gorduk diyelim:

    "ohhhh amdan gotten baslik actim amina koyyim sagol otis destegin icin tsk pls" olsun bu baslik. bu basliga giriyoruz, ilk evvela ilk entrysinden goruyoruz ki ukteden dolma degil, ilahi esin ile vahyolmus bir entry ve yazari.

    ilk entrysi de su:

    1. ohahah otis elim sen de otis. ozgurlukcu otis al gotune gotune!

    (otis sagolsun denyoyum ve hurum) 10.02.2010 (e anca o zaman olur bu)

    burada istersek yazari olan ibisi gammazlar gibi alttaki butonundan "bu adami ve actigi entryleri goremeyeyim duyamamayim" diyoruz. ya da istersek, basliktan tiklayarak "bu basligi acanin entrylerini basliklarini gormeyeyim duymayayim" diyoruz.

    bu noktada en temel problem eger bu baslik altina sevdigimiz bir yazar onceden bir entry yazmissa basligi goremedigimizden entryi de goremeyecegimiz gercegine dayaniyor. oysa ki bunu da atlatmak cok kolay: kontrol merkezinde bir check box var, "badi listemdeki yazarlarin entry girdigi basliklari, mal listesinden birisi acmissa dahi gorebileyim, ama sadece badilerimin ve mal listesinde olmayan kisilserin entryleriyle goreyim" secenegini aciyoruz. ssg usenmezse bunu da iki ayakli yapabilir: "sadece badimin entrylerini goreyim, boylesi bir baslik altina entry yazan diger yazarlarin da ta gotune koyayim" dopsiyonud a olabilir. kisisellestirme fisek gibi, mis gibi.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap