5 entry daha
  • genellikle yol bisikleti kullananların kışın evde antrenmanlarına devam etmek için kullandığı kapalı kapılar ardında bisiklet sürmeye yarayan alet. kendileri şekildeki gibi olup direnç mekanizmasının lastikle teması şeklinde çalışmaktadır.

    karşımıza 3 çeşit trainer çıkıyor; // sıralama kötüden iyiye doğru gitmektedir//
    -rüzgar trainerları
    -mekanik trainerlar
    -hidrolik sıvı trainerları

    trainer kullananlar genelde sesli çalışmasından yakınırlar. bu yakınma rüzgar trainerları için doğrudur. trainer kategorisi içinde en ucuz olanı rüzgar trainerlarıdır.

    mekanik trainer ve hidrolik sıvılı trainer kullanarak ses olayının önüne geçebilirsiniz. ancak bunları da kullanırken rahatsız edici seslerle karşılaşıyorsanız en önemli noktayı atlıyorsunuz demektir. dışarıda kullandığınız lastiği trainer üzerinde kullanırsanız bu seslerle karşılaşabilirsiniz. trainer üzerinde kullanacağınız lastiğin trainer lastiği olması gerekir(tamamen pürüzsüz ve dişsiz bir yapıda). şuradaki gibi

    trainer için lastiğiniz aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar;

    -arka lastiğin direnç mekanizmasına olan baskı ayarı. bu ayar ne çok sıkı ne de çok yumuşak olmalı. sıkı olması durumunuzda fazla direnç hissedersiniz(zorluk ayarı mekanizmaya olan baskıyla yapılmaz kullandığınız trainerın seviyeleri vardır). bu hissettiğiniz fazla dirençle birlikte tekerleğinizin dış yapısı olması gerekenden çok daha kısa bir sürede erir ve yenisini almanız gerekir.

    - bisikletinizi trainerla kullanmaya başladığınız arka göbek milinin çelikten olmadığını görecekseniz. endişelenmeyin firmaların bazıları sizi düşünüp kutuya bunu da eklerler. eklememe durumunda ise en kısa sürede edinmenizi tavsiye ederim. trainer üzerindeki dengenizin düşmeye bağlı sakatlanmalar açısından önemli olduğunu söylemek isterim.

    edit:

    özellikle apartmanda yaşıyorsanız alt komşunuza rahatsızlık vermemeniz ve rahat bir antrenman yapmanız için güzel bir trainer matı almanızda yarar var.

    edit:

    42 km/saat ortalama hızla 2 saat aralıksız sürüşte elde ettiğim watt/kg ölçümleri başta olmak üzere çoğu değere 1 saat 39 dakikada ulaştığım alet. insan evde spor yapınca daha fazla gaza geliyor sanırım

    aylar sonra gelen edit:

    yüz felci riskini göze alıp ankara soğuğunda antrenmana çıkmaya karar vermeme sebep olan alet. çevrede bir şeylerin akması lazım sıkıyor bir süre sonra
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap