7 entry daha
  • fethiye'nin yakınlarındaki antik kent.

    öncelikle şunu diyeceğim ki, burası herhangi bir avrupa ülkesinde olsaydı bu eski şehir dünya mirası bilmem ne listesine en tepelerden girer, şimdiki vahim halinde olmazdı. hatta şu an tiyatro kısmını gezemiyorsunuz, yıkılma tehlikesi olduğu için kapatılmış ve güçlendirilip onarılması için ödenek bekliyormuş.

    bilgilendirme tabelalarında akdeniz üniversitesi öğrencilerinin çalışmalarıyla bugünkü haline geldiği yazıyor, lakin hala çalışılması, onarılması, düzeltilmesi gereken yerler var.

    burada antik yunanın ilk havuzlarından birini görme şansına erişebildik, akropol ve nekropolis de gezilebilecek seviyede. kayaların oyulmasıyla oluşmuş mezarların gidilemeyen bir bölümü de var ne yazık ki, sadece arabayla geçerken görülebiliyor. hamam ve tapınakların olduğu yerler de malesef harabeye dönmüş durumda.

    biz gittiğimizde içeride bir çoban keçilerini otlatıyordu, oradaki müze görevlisi sözünü dinletemiyormuş içeri girmemesi için. keçilerin stadyum alanında binlerce yıllık taşların üzerinde gezinmesi de görülmeye değer bir manzaraydı doğrusu*

    bu kentin türkiye sınırları içinde kalması son derece talihsiz, umuyorum en kısa sürede ödenek bulunur ve biraz da olsa onarım şansı bulur.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap