• basketbol maclarinin renkli anlaridir.. orneklerle anlatalim..

    steps calarken, genelde normal olani kollari birkac kere cevirmektir.. ama bazi hakemler gaza gelip, isi otomatige baglarlar ve motor gibi 15-20 kez cevirirler.. 2001 nba playoff finallerinin 5. macinda olmustu bi kere..

    hucum faul calarlarken de, faul kritik bir faulse, yumrugu kuvvetle ileri dogru uzatip, dizlerden birini parkeye dayayip kayarlar.. superman benzeri bir goruntu olusur.. parkede yumruk onde kayan bir adam..

    teknik faul de ayri bir olaydir. genelde futbol hakemlerinin elini cebini goturerek yaptiklari korkutma hareketi basketbolda, ellerinin birbirine dik olacak sekilde yaklastirilmasiyla yapilir.. oyuncu buna ragmen taskinliga devam ederse, eller aniden birlestirilir ve cekilir (temas suresinin bir milisaniyenin altinda olmasi lazim trip olabilmesi icin), dikkatli izlemeyenler teknik faul oldugunu ancak hakem masaya gosterirken anlar..

    "basket bir de faul" * olmussa, basketin gecerli oldugunu gosteren hareketi yaparken faulu gosteren elini ayak hizasina kadar indirir, bu sirada egilerek duruma daha da kritik bir hava katar.. genelde parmak uc saniye koridoruna degmiyosa trip sayilmaz.

    oyuncunun biri cizgiye bastiysa, ve kritik bir pozisyonsa hakem kosa kosa gider, egilerek parmagiyla tam o noktayi gosterir..

    bu gibi tripler genelde mac sonlarindaki kritik kararlarda yapilir.. ilk periyodun ilk dakikalarinda yapilirsa hakemi komik duruma dusurebilir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap