57 entry daha
  • tasavvufta açılan kalp gözü ile spritüalistlerin bahsettiği üçüncü göz, bir yönden aynı, bir yönden de farklı olgulara tekabül ederler.

    üçüncü göz, iki kaşın arasından az yukarda alındadır. eğer bu göz sadece enerjetik boyut itibariyle açılmışsa, o boyutun varlıklarını görmeye başlarsınız. bunlar tamamıyla enerji bedenli yaratıklardır.

    ama enerjetik boyutun da ötesinde olan nurani boyutta da açılım meydan gelmişse, nurdan yaratıklar da görüş alanınıza girmeye başlar. ayrıca tüm varlıkların misali suretlerini de göreblirsiniz. mesela bir kimse size düşmanca bir yaklaşım içindeyse ona bakınca derhal karşınızda bir yılan sureti oluşur veya her insandaki galip sıfata göre onun manevi mertebesini teşhis edeblirsiniz. bu genellikle hayvan suretlerinden biri olur.

    böyle bir kimse bir kabrin başına gittiğinde orada yatanın halini de müşahade edebilir. kimisi azap, kimisi de nimet içindedir.

    hatta dünyada olup biten çok çeşitli hadiselerin saf manaları misali suretlerde, tıpkı sinema perdesinde olduğu gibi dervişe zahir olabilir. derviş yine aynı şekilde ilgili olduğu kimselerin hallerini mesafe sınırlaması olmadan takip edeblir, onların çoğu durumlarından haberdar olur.

    bu minvalde, spritüalistlerin görüş kabiliyetleriyle dervişlerin basiretini karşılaştırmak mümkün değildir. aralarında çok az benzerlik vardır.

    bir takım kimyasallarla, uyuşturucularla, tekniklerle ,bilmem nelerle üçüncü gözü bir derece açablirsiniz belki; ama dervişlerin öyle sahteliklerle işi olmaz. dervişin basireti ancak yüksek bir ahlak ve hz. ebubekir veya hz. ali silsilesi yolundan verasetle gelen nurani bir inisiasyon ile açılablir.

    https://isnetus.wordpress.com/…arikati-spritualizm/
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap