5 entry daha
  • klavye kullanmayı henüz bilgisayarlarda ğ, ş, ı, ç bile olmayan katıksız amerikan q'sunun dışında klavye olmadığı yıllarda, ama ihsan sıtkı yener'in f klavye için hazırladığı bir kitaptaki alıştırmaları q'ya uydura uydura tek başıma öğrendim. f klavyeler erişilebilir olduğunda istesem ve uğraşsam da bu düzende on parmak yazmayı öğrenemedim, iş işten geçmişti.

    bir dönem oturduğum sokakta onun kurup işlettiği şampiyon daktilo kursları vardı. bazen koca bir sınıftaki onlarca daktilodan aynı anda yükselen ritmik tuş sesleriyle satırbaşı zillerini durup dinlemek eğlenceli olurdu.

    bir gün hayatını ve f klavyeyi nasıl geliştirdiğinin hikâyesini okuyunca hayran kaldım yaptıklarına. türk alfabesinin modern dünyada modern yöntemlerle bütünleşmesi için muhteşem işler başarmış sessiz bir kahramanmış meğer. büyük ustalar gibi, hayatını işine adayarak yaşamış, mücadelelerini sessizce ve başarıyla vermiş ve en mühimi emeklerinin karşılığını alarak yaşamış bahtiyar bir insan geldi geçti... nur içinde yatsın.

    onun eseri olan f klavye üzerine pek hoş bir yazı

    ek: ümit kıvanç'ın f klavye üzerine yazdıkları

    edit: bağlantıyı yeniledim
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap