67 entry daha
  • istanbul'un istiklali gibi olan barcelonanin en turistik caddesi. kutlamalar, yuruyusler burda basliyor ve caddenin sonunda son buluyor.

    yurumekten ayak serce parmagami barcelona'da birakacagimi hissettigim an buldugumuz bir bankta arkamiz caddenin girisi sayilan yere donuk bir sekilde oturduk. tam yorgunluk sigarami yeni yakmis nefes alirken, sirtimin donuk oldugu yerin bitiminde ard arda 5-6 kez buyuk bir patlama koptu. sanirsin bir suru canli bomba ard arda kendini patlatiyor beyaz dumanlar falan cikti. ciglik cigliga esimin elinden tutup egilirek kacmaya calisirken esimin bana anlamsiz donmus bakislarini gorunce caresizlikten aglamak istedim. kacsana ne duruyorsun diye cemkirirken esim benden once ispanyol askerlerinin mavi kostumlerini gormus ve kafasi kesilen tavuk gibi cirpinan beni sakinlestirmeye calisti. megersem bir kutlama bir yuruyus gibim birsey varmis. biz turkiyeden geliyoz lan, boyle kutlama mi olur? sandim ki isid terorist eylem yapiyor. otele ben aglayarak yuruken esim halime kahkaha atiyordu, cunku o an bu tepkiyi veren sadece bizdik sanirim. hatta ona sorsan biz degil sadece bendim, o an oda soka girmisti ama olaya ayilmasi benden daha kisa surdugu icin inkar ediyor.

    tum la rambla boyunca dakikada bir o asiri gurultu veren seyi patlatarak gosterilerini bitirdi dallamalar. sesler durduktan sonra yeniden sokaga ciktim bu defa ben de guldum kendime. eminim benden baska bu tepkiyi veren olduysa sorun, ya turkiyeden gelmistir ya da ortadogu.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap