7 entry daha
  • efendim, lezzetli çay demlemek için hileye, desiseye gerek yoktur. içimi hoş, az kireçli sular ve kaliteli çaylar tercih edilmelidir. çay, bir önceki demlemeden arta kalanlardan iyice arındırılmış demliğe konulmalıdır. demliğin içi yıkanırken kalabilecek ıslaklığın, alttaki su kaynayıncaya kadar çaya vereceği nemlilik, daha iyi bir sonuca kapı aralayacaktır. demlik kapağı kapalı bir şekilde çaydanlığın üstüne oturtulmalıdır. alttaki su iyice kaynatılmalı, kaynadıktan bir süre sonra demliğe boşaltılmalıdır. demlemeyi müteakip, alttaki çaydanlığa bir miktar soğuk su ekleyip orta karar bir ateşin üstüne yerleştirilmeli, bu aşamada asla demlenen çayın bir taşım kaynatılması hatası yapılmamalıdır (ilk başta hızlı sonuç verse bile, daha sonra çayın acı bir tad almasına neden olacaktır)

    makul bir süre bekledikten sonra demliğin kapağı açılarak tüm çay taneciklerinin çökelip çökelmediğine bakılarak çayın demlenip demlenmediğine karar verilebilir. çökmemiş bir çay asla bozulmamalı, erken çökelme için karıştırma hilesi yapılmamalıdır.

    demlenen çay tüketilinceye değin kısık ateşte kaynayan suyun üstünde bekletilip sıcaklığını koruması sağlanmalıdır

    porselen demlik iyi sonuç verse de genelde temizlemesi zahmetli ve içinde eski çay kalması riski fazla olduğundan, bakır demlikler tercih edilmelidir.
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap