7 entry daha
  • ayvalık'ta 2017 itibariyle 4 tane dalış teknesi vardır, bunlar prodivers, körfez diving, kuzey mavi ve 7 seas olarak ayvalık meydan iskelesinde yanyana demirlidir.

    yaz sezonunda bu teknelerin hepsi full çeker, özellikle hafta sonu şehir dışından gelen dalış ekipleri tekneleri doldurur, sabah 10 gibi ayrıldığınız sahile akşam gün batımında ancak dönersiniz. sakin ve daha verimli bir dalış için hafta içini tercih etmenizi öneririm.

    biraz teknedeki dalıcı profiline, ama daha çok ayvalık'ın meşhur rüzgar ve dalga durumuna göre rota belirlenir. genellikle cunda'nın güneyinde kalan melina ve ilyosta (güneş adası) açıklarına demirlenir. burada discovery (5 metre deneme dalışı), 1 yıldız bröve eğitimleri ve 1 yıldız tecrübe dalışları yapılır. hava müsaitse kuzey tarafındaki dalış noktalarına götürürler ki bana henüz o tarafa gitmek nasip olmadı.

    2 yıldız ve üzeri dalıcılar ise ayvalığın trade mark'ı olan kırmızı mercanları görmek için çok daha derinlerde deli mehmet, ezer bey, kerbela gibi yerlerde dalışlarını yaparlar.

    sakin bir günde, sakin bir teknede ayvalık çok zevklidir. herkese tavsiye ederim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap