24 entry daha
  • sicilyanın ikinci en büyük şehri. tatili planlayanlar için kısa bilgi vermek gerekirse;

    gezilecek yerler araba kiralama ile mi yoksa toplu taşıma ile mi gezeceğinize göre değişiyor. ben araba kiralamadan gezdiğim için bilgileri ona göre vereceğim,

    etna dağına çıkılabilinir. centrale önünde ast firmasının 5 nolu otobüsü ile gidilebiliniyor. sadece sabah 8:15 kalkıp 16.30 da dönüyor. bilet fiyatı 6,5 euro. otobüsün sizi indirdiği yerde silvestri kreterini görebilirsiniz. ( bu krateri tur ile 50 euro ya götürüyorlar.)

    otobüsden sonra finiküler ile çıkabilirsiniz. ücret 30 euro. finikülerden sonra 4*4 ile devam etmek isterseniz bir 30 euro daha vermeniz gerekiyor. bence finikülerle binip daha sonra yürüyebilirsiniz. iyi bir ayakkabıyı yanınızda götürmenizde fayda var. haziran ayında gitiğimizde dağ üşümemiştik. yanınıza polar almanıza gerek yok. boşuna tur firmalarına 60-70 euronuzu kaptırmayın. otobüsle dönmenin tek dezavantajı her yeri gezdikten sonra otobüs saatini beklemek.

    tren ile taormina ya gidip günü birlik tur yapabilirsiniz. tren garı şehirden biraz uzak. tekrardan otobüse binmeniz gerekiyor. ya da centrale istasyonun yakınında etna işletmesinin otobüsleri ile direk şehir merkezine kadar gidebilirsiniz. ufak bir italyan kasabası. denizede girebilirsiniz.

    siracusaya trenle ya da otobüsle gidebilirsiniz. ikiside aynı yerde indiriyor. siracusa da akşam kalabilirsiniz. eski şehir geceleri daha güzel oluyor. trenle yakında ki plajlara gidebilirsiniz. noto şehrini görebilirsiniz.

    4 günlük bir tatille catania ve etrafını görebilirsiniz.

    catania merkezde güzel pizza yemek isterseniz pizzeria del centro yu önerebilirim. salaş ve sadece yerellerin gittiği bir pizzacı. (via montesano )
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap