8 entry daha
  • oldukca talihsiz bir isimlendirmeye sahiptir; 100-200 kisilik kabileler halinde yasiyor olsaydik ve bir mafya babasi evimize gelen telefon, internet, kablotv faturalarinin belli bir kismini kendisine odememizi sart kossaydi, buna da bir isim koysaydi, eminim ki 'ozel iletisim vergisi'nden daha kotu bir isim bulamazdi.

    gecenin bu vaktinde oturmus dusunuyorum; (elimdeki 341 milyonluk faturanin da etkisi var simdi, yalan olmasin) bu iletisimi "ozel" yapan nedir diye. hemen aklima diger iletisim yontemleri geliyor, ornegin sabah marketteki kasiyer ile de iletistim; "500 bin lira bozuk var, vereyim mi" dedim tam olarak. bu iletisimi bizzat kendime ait ses tellerim ve kulaklarim sayesinde yapiyor olmam ile, bir levent kirca skecinden firlamis kazik formatindaki fatura sayesinde bedelini son kurusuna kadar odeyecegim bakir teller ve kendime ait bilgisayarim ile yapiyor olmam arasindaki fark nedir?

    bence bu vergi sadece internet,telefon, kablotv gibi hizmetlerden degil- iletisim kurmak icin kullanilan her yontem icin alinsin, ya da en azindan adam akilli bir isim konsun.. sanki ankara istanbul arasinda wormhole yaratmisim da madde transferi yapip para kazaniyorum anasini satayim.. "isimsiz vergi" yaz, "ayakta itekleme vergisi" yaz, ne bileyim "para lazim vergisi" yaz- ama ozel iletisim vergisi nedir allahaskina ya?
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap