1 entry daha
  • bağlama kursuna gitmiş her öğrencinin neredeyse nefret ettiği türküdür. yanlıştır, nefret edilmez türküden. lakin onlarada bir yönden hak vermek gerek. bir heyecanla kursa gidilmiş, nota derslerinin sıkıcılığı bastırmış, temrinlerle bağlama üzerinde hakimiyet kurulmaya çalışılmış ve sonunda hoca demiş "haftaya türkü çalmaya başlayacağız" . öğrenciler büyük bir heyecan, anlam verilemeyen düşünceler ve temizlenmiş teller i
    le kursa giderler. yıllarca üstadlarından duydukları türküleri çalacaklardır. gaza gelmiş olan öğrenciler temrin sürecinde bir kaç türküde çalmaya başlamıştır, hatta olayı abartıp erdal erzincan gibi şelpe atmaya bile çalışmışlardır.

    ve o ilk gün bağlamalar çıkartıır, hoca her bağlamaya gerekli tondaki akordu çeker. ve ilk ölçü çalınır öğrenciler temrinden de kolay olan türküden soğumuştur. "hocaaa geç bunlarıı" derler. ve o türkü gelin ayşe dir.

    gelgelelim o tükü nasıl meydana gelmiştir, hangi duygularla yakılmıştır o eser. zaten önemli ve anlamlı olan nokta odur. çalınması çok kolaydır lakin hissetmesi çok ağırdır. gülen çok olur ama ağlanması lazımdır. ve sonradan utanç duyulmalıdır. zamanında ben de o kişilerdendim diyerek.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap