3 entry daha
  • akkoyunlu hükümdarı cihangir'in oğlu kasım tarafından tamamlanmış iken kasım, bu medresenin içinde öldürülmüş oldugundan dolayı kanının medresenin duvarlarında baki kaldıgına inanılır..hatta gecenlerde bahsi geçen kan izlerini çıkartmaya çalışmış olan bir grup araştırmacının temizlik için aldıkları deterjan ellerinde patlamıştır..

    bu medresenin içinde kapısı yarın insan boyunda olan 2-3 metrekarelik sınıflar vardır..kapıların bu kadar küçük yapılmış olma nedeni içeriye giren kişiyi eğilmek zorunda bırakmak ve buna muteakip içerde bulunan kuran ve ilme saygıyı perçinletmek olduğu söylenegelmiştir.. medresenin içinde "su içmek akıl karı degildir" diye yazar çeşmenin başında amonyak miktarının fazla olmasından dolayı..içinde gezinirken, zemanede kuran sesleri ile birbirine karışmıs olan su sesini kurgulamak, ahir zaman alimlerini düşünmek, terasından mezopotamya manazarası izlemek benim olmazsa olmazlarımdandır..

    başına iki adet şortlu turizm polis koyarak gereğini yaptıgını düşünen kültür bakanlıgına buradan bir nanik yolluyorum..bir paragraflık açıklamayı dahi ziyaretçiye çok gören anlayışın tembelliğine tükürüyor, müslümanlık anlayışlarına şaşırıp kalıyorum..

    entry boyunca takındığım "mardinden yeni gelmiş yol yordam uzamanı hıncal uluç tavrı" ndan dolayı özür dilerim..ama sinirleniyor insan turizm mallığımıza hele bir yandan orayantalist bir büyüye mazhar olmuşkene..
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap