7 entry daha
  • bu adam hakkinda bir tanim mi istiyorsunuz? aliniz:

    bu herif oyle bir $eydir ki yollarimiz ilk olarak 92 yilinda kesi$mi$ ve bir daha asla ayirilamami$tir. neden ayrilsindir ki? bu adamdir ki 2. siniftan* beri en yakinimda olmu$tir hep. 3. sinifi hatirlarim ettigimiz kavgalari... misalen:

    rind karde$imiz ilkokul ikinci sinif ile uçuncu sinifi baglayan yazda hitler'in mein kampf'ini okumu$tur ve arada "beyaz irk saf irktir" gibi çiki$lar yapmaktadir çocuk haliyle. ben ise o bunu hayat bilgisi dersinin ortasinda soylediginde siranin ustune firlayip, 'yurdumuz kamyoncularinin jantina ta$ siki$mi$ i$areti' e$liginde "bok heriiiif!" demekteyimdir... (hala hatirliyorum... goruyorsunuz degil mi? zamaninda sansur bile kullanmazmi$im... bilal diye bir çocuk da vardi sinifta ne oldu kim bilir...) buralardan yola çikan arkada$ligimiz bebe militanligindan siyrildigimizda çok daha zengin bir hal almi$tir.

    sonra istanbul levanten ru$tiye ve idadisinde suren sinif arkada$ligimiz her ne kadar onun tm benim fm seçmem ile teneffus/derskirma/okul çiki$i içmeye gitme arkada$ligina dokulmu$ gibi gorunse de, oyle degildir, otedir, yucedir....hatta ve hatta mezuniyet sonrasina da geçmi$tir ki bu beni her du$undugumde buyuk bir kivançla doldurur.

    alemlerin deli muzisyeni yeni gugukçusu bu 'bence dunyanin en degerli insanlarindan biri' ile ilgili olarak diyebilecegim $ey ancak ve ancak "kavunlari koruyun! istirham pa$a ornitorenk dagi mevziinden taaruz'a geçti" olabilir...

    bu kadardir aciz $ahsimin verebilecegi tanim.

    ornek olarak "tfikerim lan!" derim ve kapatirim mevzuu'yu arkada$ligimizin hiç kapanmayacagini bilerek.

    ha ayrica susami$ $ahislar için eklerim:

    eski bir altinci nesil yazar.

    edit: yeterince açik olmami$ herhal bu adam fa$ist falan degildir, bilakis fa$izm'e olabilecek en uzak noktalarda uzun e$ek oynamaktadir fikirleri. soyledik gerçi ama, can karde$im hakkinda yanli$ bir intiba'ya kapilmayasiniz diye tekrar ediyoruz.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap