7 entry daha
  • hulki saner derler, bir zamanlar bu topraklarda bir adam yaşarmış. o topraklarda yaşayan diğer insanların hayal dünyasına renk katarmış. bir yazarmış, bir çizermiş.

    öyle işler yapmış ki, üzerinden yıllar geçmiş ama hiç unutulmamış. her geçen gün daha da severek daha da büyüyen bir özlemle anılır ve sevilir olmuş. yaptığı işlerin berbat taklitleri mantar gibi çoğalırken onunkiler kimi kez küçük kimi kez büyük eksikliklerine rağmen pırlanta gibi ışıldamışlar.

    yıllar geçmiş , ekşi sözlük meydanında neredeyse her gün onun filmlerinden dem vurulmuş.

    hulki saner, helal olsun ali abi demiş, buradaki bir karakterden turist ömer doğmuş. ayşecik canımın içi demiş on küsur ayşecik filmi doğmuş. kiminde münir özkul’u, ali şen’i, ayhan ışık’ı, semra sar’ı, sema özcan’ı görmüşüz. ömercik denen bir velet hulki amcasının filmleriyle milyonları ağlatmış.

    horoz nuri gibi kendine has bir karakteri, bedia’yı, türünün belki ilk örnekleri olan şarkıcı filmlerini, dönemin ünlü aranjmanlarından yola çıkılarak yazılmış senaryoları sayesinde çekirdeklerimizi çitleyerek sıcak yaz gecelerinde eğlencelik etmişiz kendimize.

    hayal aşılayan adam sonsuza uçmuş. bu satırların yazarına da türk sinemasına gönül veren herkese başsağlığı dilemek düşmüş.

    (bkz: allah rahmet eylesin)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap