4 entry daha
  • (bkz: #8065097)

    extra bilgi: 23:20 de mars dogu ufkundan dogacak. sehirlerde yasayanlarin bunu gormesi mumkun degil. ay da yaklasik 1:10 civarlarinda kuzeydogu ufku uzerinden dogacak. mars bu sirada sehirlerde yasayanlarin binalar arasinda gorebilecegi yukseklige ulasmis olacak. tam dogu ufku uzerinde, ulker takimyildizi'nin hemen sag ust kosesinde yer alacak.

    bu sirada mars ile ay arasindaki mesafe biraz fazlaca. ay sol alt, mars sag ust kosede bulunacak. ve gece boyunca bu mesafeyi koruyarak birlikte yukselecekler.

    lakin belirtmek istedigim bir durum var: mars bugun -0.8 kadir parlaklikta. 27 agustos gecesi -0.9 kadir parlaklikta olacak. yani gozun farkedebilecegi bir parlaklik artisi yok. ayrica bir durbun kullanarak mars'in yuvarlagini gormeniz mumkun degil. bu ancak kucuk bir teleskop veya astronomi'de kullanilan ve yere sabitlenen buyuk durbunlerle farkedilebilecek birsey.

    o yuzden derim ki; eger vaktiniz varsa bugun, yarin veya 27 agustos'tan sonraki bir ay boyunca mars'i izleyin. bir fark goremeyeceksiniz.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap