• üst edit 2: arkadaşım bu işlerden para kazanıyor cümlem için bir sürü alakasız mesaj geldi, yeniden anlatmak istiyorum derdimi. adam yazılımcı, bu işler dediğim yazılım işleri.

    üst edit: arkadaşım bu işlerden para kazanıyor. piyasada oyun bilgisayarı olarak satılan bilgisayarların donanımı görüntü işleme, makine öğrenmesi gibi işleri ancak sağlıyor. dolayısıyla parasını buradan kazanıyor. öyle oyun oynayayım derdi yok yani.

    öncelikle aramaya inandım, amazon türkiye ile ilgili rezalet başlığını gördüm ancak bu duruma ayrı başlık açılması gerekiyordu.

    olay benim başıma gelmedi, bir arkadaşım eksisozluk'te başlığı açılırsa daha yüksek bir kamuoyu sağlayabileceğini düşündüğünden ricada bulundu.

    olayı arkadaşımın aktardığı şekliyle aktarıyorum:

    19.09.2018 tarihinde, amazon.com.tr üzerinden monster marka tulpar t7 v15.2 oyun bilgisayarının 17.299 tl'ye satıldığını gördüm.

    amazon.com.tr fiyatı

    sonrasında, aynı bilgisayarın monster resmi sitesindeki fiyatına baktım, fiyat 22.999 tl görünüyordu.

    monster sitesindeki fiyat

    hemen sonrasında amazon.com.tr üzerinden sipariş verdim.

    amazon sipariş

    aynı günün akşamında ilgili tutar kredi kartımdan çekildi.

    ödeme bilgisi

    20.09.2018 tarihinde, siparişimin iptal edildiğini gördüm.

    sipariş iptali

    sonrasında amazon türkiye ile yaptığım telefon görüşmesi neticesinde, yaşanan yoğunluk sebebiyle fiyatın web sitesine yanlış girildiğini, siparişin bu nedenle iptal edildiğini öğrendim. istersem siparişi yenileyip güncel fiyat üzerinden tekrar alabileceğimi söylediler.

    böyle hataların yapılabileceğini düşünüyorum, fiyat yanlış girilmiş olabilir. ancak kredi kartımdan bu tutar çekilmeden önce sipariş iptal edilmeliydi. bu şekilde olsaydı, yanlış deyip geçebilirdim. şu an para provizyonda durduğu için kullanamıyorum da. paranın iki iş günü içinde iade edileceğini söylediler. bu durumda paranın elime geçmesi için pazartesi gününü beklemem gerekiyor. para provizyonda durduğu için, başka bir bilgisayar da satın alamıyorum. bu durumda amazon.com.tr beni bir çok açıdan mağdur etmiştir.
176 entry daha
hesabın var mı? giriş yap