3 entry daha
  • niteliksel ölçüm yöntemlerinden pazarlama alanında giderek daha çok kullanılanıdır. niceliksel yöntemlerden farklı olarak bu yöntemlerin giderek daha çok tercih edilmelerinin sebebi her ne kadar uygulama bölümü daha çok para ve zaman gerektirse de çıkan sonuçlar eğer seçilen örneklem geneli yeterli ölçüde temsil edebilecek özelliklerdeyse daha anlamlı sonuçlar ortaya çıkartır.
    yapılan grup çalışmaları genellikle rahat ortamlarda gerçekleşir ve tüketim alışkanlıklarını incelemek amacıyla yapıldıgından ve tüketimi de genelde kadınlar gerçekleştirdiğinden çoğunlukla kadınlara yapılır. hatta abartılır ev kadınlarına, altın günü ortamı yaratılarak yapılır. olan da gözlemcilere olur, moderatore olur. 30 araştırma grubu yapıldığını farz edelim misal. bu 30 grup ortalama 2şer saat sürdü ve ortalama 7 kadın katıldı, bu durumda her görüşmeye katılmış bir gözlemci uyuduğu bölümleri de sayarsak 420 kadınxsaat etkiye maruz kalmış olur, ki bu da normal bi insanda camın arkasından nanik yapma, kadınların saçıyla başıyla dalga geçme, grubun en zayıf halkasını seçme ve çok konuşup da diğerlerini susturan kadınlara alttan elektrik verme isteğini fena halde körüklemeye yeter de artar bile.
    sonra yönetici kısmısı onca eziyetle ortaya çıkan raporları bir swot tablosuna özetlemeni ister. herşey bir a4'e sığabilir. *
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap