17 entry daha
  • --- spoiler ---
    upuzun es'leri, soğuk tarafsız gibi görünen ama konunun kendisi ile her zamanki mevkisinde taraf olan kamerası ile bir haneke filmi daha. hakkında yazmak isteyip de bir türlü çok yazamadığım, kelimeleri bulmakta zorlandığım yazamadığım. gene o pek sevdiği eşitliksizlik / burjuva yargısı; haksız kazançlar* ve bu haksız zenginleşen burjuvayı en azından filmlerinde cezalandırma çabası. ne burjuva cezalandırılmaya doyamadı ne de haneke onları cezalandırmaya.

    başı, eski bir günaha bağlanan; sonu vicdan azabından olmasa bile vicdan azabı yaratması söz konusu olan ve varlığı çoktan unutulmuş bir adamın ölmesiyle huzurlu uykuya dönüşen. sahi ya o yorgunluk, bitmişlik,tüketmişlik dou uyku nasıl hissettirmişti kendini. o boynu kesilen tavuğun upuzun tutulan sahnesi ile boynu kesilen insanın haddinden kısa sahnesi. bi daha seyredilesi filmlerden.

    ah tabi ailenin cezayirli olması; filmin fransız aktörlerle çekilip fransa da geçmesi; televizyonda amerika, ırak, filistine ilişkin görüntiler olması; sömüren & sömürülen ilişkisine bir başka deyinmektir ki. her zamanki gibi haneke işte.
    --- spoiler ---
184 entry daha
hesabın var mı? giriş yap