2 entry daha
  • dun aksam londra film festivalinde seyrettigim, senaryosunu bulgaristan'li bir turk olan nerry terzieva'nin yazdigi bir radoslav spassov filmi. basrollerden birinde nejat isler var.
    film bir ask oykusu esliginde bulgaristan'daki turklerin yasadigi asimilasyon utancini cok guzel bir dille anlatiyor. film gerek sikca soylenen anneannemin turkusu yuksek yuksek tepelere yuzunden ve gerekse lada lara yuklenmis esyalariyla yuzyillarca yasadiklari topraklardan kopartilan insanlarin dramini bir kere daha animsamak yuzunden beni bol bol aglatti.ama buna ragmen film, ana temasi olan saygi,anlayis ve sevgiyle her seyin ustesinden gelinebilir fikriyle sonunda kalbimde kizginlik ve aci degil, umut ve sevinc birakti.
    film bitiminde yonetmen, senarist ve produktorlerle yapilan soru - cevap seansinda da film ekibi sikca isledikleri konunun sagduyu sayesinde insanlarin korkunc yanlarinin biraktigi izlerin silenebilecegini oldugunun altini cizdiler.
    cikista cok kisa bir sure de olsa konusabildigim nerry terzieva filmin 2006 baharinda turkiye'de gosterilmeye baslanacagini belirtti.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap