1 entry daha
  • islam inanışında münker ve nekirin gerçekleşmesinde pay sahibi olduğu bir atraksiyon. defn olayının ardından soru-cevap bölümünde rol alan bu sevimli* arkadaşlarımız doğru cevap sonrası aldığınız puana göre cennetten ya da cehennemden bir bölümü izlemenize olanak tanırlar. izlenen bölüm cennet'e aitse kabir basıncı düşer ve mevtaya bir rahatlık gelir. cehennem bölümünü izleyenler ise artan basınçla daha çok kasılır.

    nazım'ın mehmet akif'e "akif büyük şair. inanmış adam. ama bizim istiklal marşında aksayan bir taraf var" dediği tonda şöyle bir şey diyesim var. "münker ve nekir aşmış melekler. büyükler. ama bu hesapta aksayan bir taraf var" misal kabirde sıkıntılı bir ortamdasın karşında cennet-i aladan bir köşe gösterildiği vakit insanın içinin daha fazla sıkılması gerekir. orada değilsin çünkü, ahirette eninde sonunda orada olsan bile zaman geçmek bilmez.

    hani misal televizyon izliyoruz. bakıyoruz cennet-i aladan bir köşe. abd. böyle menhettın filan var. herkes mutlu. para gani. arabalar o biçim. kızlar erkekler bir acayip. aynı kabirden cennet yayını gibi. ama orada değiliz. o yaşamın bize uzak oluşu bize bir rahatlık ya da huzur değil içten içe bir sıkıntı veriyor. adanada pamuk tarlasında sıcağın altında çapa yaparken hawai görüntüleri izleyip mutlu olan gevşeyen insanlar varsa ben bilemiyorum tabii.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap