32 entry daha
  • taze geldi bu.

    mekan: marquee, ny
    gece: cumartesi
    kisiler: ny'ta yasayan, calisan turk bir arkadas; gece klubundeki insanlar; gece klubundeki disi kisi

    arkadas ev partisinden cikmis, ufak bir grupla alemlere akmis. kafa halihazirda bir dunya. maksat dunyalarin sayisini katlamak, dans etmek, kurt dokmek, ve de mumkunse karsi cinsle yakin temaslarda bulunmak, turkiye'nin uluslararasi arenadaki iliskilerini guclendirmek.

    girmisler klube, geziniyorlar araniyorlar; standart. bizim arkadas iki tane kiz gormus. bir tanesi de bunun tarafa bakiyor; kesisiyorlar bildigin.

    kiz gelmis arkadasin yanina, tipik "hi, how are you, ne var you" muhabbetleri. arkadas da gayet sarhos bir sekilde "fine, thanks" falan diyor. bir yandan da durum degerlendirmesi yapiyor. hatun hos, eli yuzu duzgun. "iyi" diyor kendi kendine "temiz denk geldi".

    neyse. biraz daha lafliyorlar bunlar. arkadas kizin nereli oldugunu soruyor. kiz "turkey" diyor. arkadas ufak bir afallamadan sonra renk vermeden devam ediyor ingilizce muhabbete.

    kiz iltifatlar, muhabbetler derken acildikca aciliyor. yok "you're really hot" yok "you have amazing eyes" falan derken arkadasi brad pitt mertebesine yukseltiyor gecici olarak.

    arkadas da bir noktada kizin arkadasina "kizim ben bu herifi gotururum bu aksam" dedigini duyuyor ve daha fazla dayanamayip icin "peki madem, ben x" diyor turkce.

    o noktadan sonra ne oldugunu bilemiyorum. cunku x'in anlattigina gore kizlar (yani esas kiz ve wingman'i) o kadar afallamislar, suratlar oyle bir sekle girmis ki bizim arkadas gulmekten yerlere yatmis. kalktiginda ise kizlardan eser yokmus.

    diyecegim odur ki yurtdisinda turkle karsilasilan ortam, yasanan diyalogda cok buyuk pay sahibi oluyor. kizimiz belli ki yabanci erkekle gonul eglendirme planlari yaparken, karsisina cikan bir turk eglencenin kulliyatini yerle yeksan etmeye yetiyor. yabancinin gozunde kasar mertebesiyle alakadar olmayacagini bilen hanim kizimiz bir anda ataerkil turk toplumunun tabulariyla yuzlesmek durumunda kaliyor.

    bana da buradan ahkam kesip sosyolojik cikarimlar yapmak dusuyor.

    ha marquee candir, canandir. paris'i gordugum mekandir; o da ayri bir konu.
1082 entry daha
hesabın var mı? giriş yap