4 entry daha
  • allahin bir lütfudur.

    "sakin insanlar heyecandan yoksun olurlar, yemisim sakinligi ben" demeyin, yanlistir. sakinlik heyecandan yoksun olmak demek degildir, cünkü durgunlukla alakasi yoktur.

    sakinlik size söyle bonuslar getirir:

    sinav, sunum ve benzeri seyler öncesi herkes heyecandan catlamaktayken, siz "hm hm ögle yemeginde lazanya mi yesem" gibi konulari irdelersiniz; sinavmis, sunummus iplemezsiniz. "olacaksa olur, olmayacaksa olmaz" der, "bugün de vejetaryen lazanya deniyeyim" diye düsünürsünüz.

    ayrica sakinlik "cok az kavga etmek" özelligini de getirir; karsinizdaki insan(lar) bagirip cagirirken, siz "ama bak herkesin kendi bakis acisi olabilir, yani bu gayet dogal" dersiniz, ortami yatistirmaya calisirsiniz.

    sakin insanlar genelde kaprislerinden arınmış olurlar, cünkü sakinlik umursamazlığın kardeşidir biraz. umursamazlik da ne kiskancliga ne de gereksiz triplere yer verir.

    ve huzur getirir sakinlik, cok.

    eee madem ot gibi insan bu sakinler? dimi?
    degiller. belirttigim gibi, sakinlik kesinlikle heyecandan yoksun olmak demek degildir. rahat, akli basinda ve de huzurlu olmak demektir daha cok. sakinler gayet de sinif palyacolugu, ortam cocuklugu ve oh oh disko diskoculuk yapabilirler. ama diplomat da olurlar iste, güzel.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap