284 entry daha
  • 42 gunluk hasretimizi yeni "bu ne lan" sorulariyla sona erdiren beyin zararlisi..

    --- spoiler ---
    bolumun en kritik sahnesi hic kuskusuz "black smoke" eko karsilasmasi.. yoksa "monster" mi demeliyim.. ya da "security system".. bu karsilasmada eko'nun beyninin smoke tarafindan resmen tarandigini gorduk.. resmen adamin hatiralarini emdi eleman.. bu hatiralardan bazi sahneleri de yine dumanin icerisinde gorduk.. (http://lost.cubit.net/pics/2x10/)

    black smoke olayinin aciklanmasindaki en meshur teori nano-botlar teorisiydi.. bu teoriye gore smoke, binlerce mikroskobik robottan olusan ve others tarafindan kontrol edilen bir mekanizma.. hatta kontrolu de adadaki elektromanyetik alan sayesinde oluyor.. bu teori, ayrica bu robotlarin asil yapilis amacinin insan beyniyle psisik bir iletisim saglamak oldugunu, smoke ile ilk karsilasan locke'un psisik bir takim guclerini smoke sayesinde kazandigini iddia ediyordu.. hatta robotlardan birinin locke'un beynine yerlestigini iddia edenlerde vardi.. boylece locke, boone'un olumuyle sonuclanan halisunasyonlari gormustu.. yine bu temele dayanarak smoke'un others tarafindan adadaki olaylari manipule etmek icin de kullanildigi soyleniyordu.. smoke tarafindan locke'un delige cekilmesini ve daha once verdigim linkteki goruntuyu hatirlarsak (#7662430), bu mekanizmanin hic kuskusuz sadece "beyin okuma" islevli olmadigini goruruz.. burdan yola cikarak onlarca teori uretilebilirdi ki.. yapimcilardan bir aciklama geldi.. "monster does not involve nanobots".. eh hal boyle olunca tum bu teoriler rafa kalkmis oldular ama bana hala akli yatkin gorunuyorlar..

    herkesin uzerinde hemfikir oldugu nokta smoke'un bir sekilde hatiralarla alakasi oldugu.. dizi ilerledikce bi yandan biz, bi yandan smoke yardimiyla "ada" kahramanlarimizin gecmisini ogreniyor (yoksa zaten biliyor mu?). others'in elindeki listeyi ve ada sakinlerinin iyi insan-kotu insan olarak ikiye ayrildigini hatirlarsak, sanki bizim elemanlar uzerinde yapilan arastirmanin bir parcasi gibi gorunuyor her sey.. teori uretmek icin bile fazla karanlik acikcasi..
    --- spoiler ---
14321 entry daha
hesabın var mı? giriş yap