2 entry daha
  • asla ve asla php kadar ozgur olmayan bir yapıdadır, bu da c'den gelen bir programcıya hic bir haz vermeyecektir. halen insanların .net kullanmaktaki cekincesi arkaplanda neler donuyor anlamamak iken ruby on rails ve hatta ruby on rails isi oldu bittiye getirip bir programcıdan cok builder'a seslenmektedir.

    http://www.onlamp.com/…p/2005/06/09/rails_ajax.html

    ornegine bakalım, http protokolu bunun neresinde? hazır bir kac fonksiyon ruby hazretlerinin istedigi dogrultuda ekliyor, cıkartıyor, link koyuyor. link'i bir fonksiyondan vermek kolaylik olsaydi sayet 4-5 senedir yazdıgım php icerisinde bir kez gereksinimini duyardım, ama olay daha cok extendible olmak. kaldi ki ruby on rails bunu fark edememis olsa gerek.

    ruby on rails uygulamaları .net icin satılan componentlerden olusan bir cuvaldan farksız sekilde basmakalıp bir web sunar en fazla onumuze, pratikde asp.net cok daha uygun bir cozum.

    ayrıca veritabanı üzerinde super hızlı olarak tabir edilmis, islem gucunu bilemem ama php'de pdo, .net'de dataset de hızlı uygulanır ama yavaş çalışır arabirimlerdir, database üzerinde her layer şüphesiz ki cache yapmadığı sürece socket ve veritabanı hızında kalır, hatırlatmalıydım.

    ruby için: (#8930923)
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap