6 entry daha
  • henüz sinemada izlemiş olarak taze taze değerlendirmek istediğim film. kısaca bahsetmek gerekirse görüntü yönetmenliği son zamanlarda gördüğüm en iyilerden biriydi. hele hele son zamanlarda sinemada bu denli kabızlık yaşanıyorken ilaç gibi geldi. oyunculuklar harika olmasa da göze batmıyordu. lakin senaryo biraz yüzeysel kaldı sanki, ya da bana öyle geldi. diyaloglar fazla yer tutsa da karakterlerin derinine inemedi, bir karaktere bağlanma ya da genel olarak bir duygu hissettirmedi. sinemasever biri olarak iyi bir görüntü yönetmeninin sanatından keyif alıyorsanız ya da çin dövüş sanatlarını seviyorsanız izleyebilirsiniz. aksi halde fazla bir şey kaçırmazsınız. 6/10.

    --- spoiler ---

    güya film efsaneye dayanıyormuş ama kaç yüzyıl öncenin efsanesinde herifler tüplü dalış mı yapıyormuş, zither denilen enstrümanla heavy metalin temellerini mi atıyormuş anlamadım.

    bir de şunu anlamadım. tamam, sayko bi kral var bizi ters köşe yaptı. peki elemanın annesini kim öldürdü? kral öldürdüyse neden ustası buna saldırdı, ustası öldürdüyse neden kralı öldürdü? eleman da mı sayko bu kadar? yoksa ustası karısıyla yattığı için mi öldürmeye çalıştı adamı? o ara birkaç kere ters köşe olduk. velhasıl anasını kim öldürdü anlamadım, muğlak kaldı. bir de kralın arkasında durup kılıcı saplaması saçma geldi bana, orada durdurtmazlar seni.

    --- spoiler ---

    edit: @yomrali komutanın planı kral olmak diye belirtti. filme dair pek bişey hatırlamadığım için böyle dursun burda.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap