5 entry daha
  • milongalarda dans tanda denilen müzikal bölümlere ayrılır. her bir tanda genelde aynı temadaki 4 veya 5 parçadan oluşur ve cortina* adı verilen parçalarla ayrılırlar *.
    dansa kaldırmada ise, türkiye'de oturmamış bir kural olmakla birlikte, bir arjantin geleneği olan cabeceo kullanılır.
    bütün bir tanda boyunca aynı kişiyle dansetmek gerekir. dans sırasında herhangi bir taraf teşekkür ettiği taktirde, tanda bitmemiş olsa bile dans bitmiştir. dans sırasında konuşmamak da ayrıca önemli bir noktadır, zira parçalar arasındaki aralıklarda* dans ettiğimiz kişiyle* konuşma fırsatımız olmaktadır.
    yine türkiye'de uygulanmamakla beraber, kadınlar ve erkekler milongalarda ayrı otururlar. eğer kadın milongaya bir erkekle beraber gelmişse, birlikte gittiği erkekten başka kimse onu dansa kaldırmaz.
    milonga kuralları her ülkenin yapısına göre şekillenmiş olmakla beraber, cabeceo geleneği keşke burda da geçerli olsa diye düşünmekten alamamaktayım kendimi. zira insanoğlu, milonga'ya katılan herkesi tanımak, veya herkesle dans etmek mecburiyetinde değildir. hatta, zaman zaman karşı tarafı rencide etmemek gibi duygular insanın içini kaplamakta ve şahsı germektedir. halbuki herkesin maçı bakışlarla idare etmesi** sosyal açıdan rahatlık getirebilirdi diye düşünüyor insan.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap