59 entry daha
  • kısa bir süre önce imalatçı firma, yıllardır türk halkının büyük bir zevkle tükettiği eti cin'i 13'lü ambalajda piyasaya sürerek akıl almaz bir güzellik yapmış, bizler de fanatikler olarak alkışlarımızı mevzubahis firmadan esirgememiştik.
    gelgelelim, bir süre sonra uygulamada büyük sorunlar yaratan bir ayrıntı farkedilmiştir. ambalajdaki eti cin miktarını, 13 gibi kendinden başka hiçbir tam sayıya bölünmeyen bir rakam olarak belirleyen firma, istemeden de olsa halkımızın paylaşım konusunda sıkıntılara gark olmasına sebebiyet vermiş bulunmaktadır. zira ikili, üçlü, beşli, efendime söyliyeyim, sekizli, onlu arkadaş grupları, aileler 13 adet eti cin'i bölüşememektedirler.
    nitekim, nice insanımızın, nice eti cin fanatiğinin karşı karşıya kaldığı bu hadise, kendi çapında bir infiale, bir panik havasına neden olmaktadır.
    hatta, bütün dünya tarafından uğursuz olarak tanımlanan 13 rakamının neden bu şirin ürünle ilişkilendirildiği de apayrı bir muammadır. (bu 13 işte öyle gudubet bir rakamdır. hiç mi 13. cuma, 13. kat ne biliim 13 hayalet filmi izlemedin kitabını okumadın ey sözlüksever, uyan gaflet uykundan.)

    herneyse, sözkonusu aksaklığın giderilmesi için sözkonusu firmanın, bir an önce eti cin'leri 12'li, 15'li, ne biliim 32'li hatta 100'lü ambalajlarda üretip seri halde piyasaya sürmesi, türk halkının ortak sağduyusunun gereğidir.

    buradan tüm sözlük okur - yazarlarını, uygulanmakta olan büyük yanlışlığın giderilmesi için harekete geçmeye çağırıyor, ilgili firmaya "duy sesimizi" diyorum..

    (bkz: sözlükteki eti cin müptelaları)
247 entry daha
hesabın var mı? giriş yap