8467 entry daha
  • abdullah öcalan'ı önemsediğini, bir figür olarak tanıdığını sağır sultan biliyor. aman yarabbim sayın öcalan dedi diye ortalığı kasıp kavurmaya gerek yok. lakin önemli husus şu. demirtaş öcalan'ı önemsese de öcalan'ndan talimat almadığını iki kez gösterdi.

    birincisi, 2010'da apo'dan getirilen referandumda evet oyu verin çağrısına karşılık verilmemesiydi. ikincisi ise bugün yaşandı. istanbul seçimlerinde öcalan'ın -bence hdp'nin stratejik olarak belirsizmiş gibi yorumlamaya çalıştığı, ama aslında gayet açık olan- tarafsızlık çağrısına katılmadı, bu çağrıyı politik bir cevapla geçiştirdi ve seçimlerin kazanılmasında önemli bir aktör oldu.

    biliyorum birçoğu için kavraması zor ama öcalan'la doğrudan bir iktidar savaşı halinde olmasa dahi kürtlerin önemli bir bölümü nezdinde öcalan'ın tekil iktidarını ortadan kaldırmıştır demirtaş. en azından "önderlik ne derse o" gibi bir tablodan çıkışın yolu açılmıştır. bu sadece kürtler için değil her toplum için iyidir. bunu değerli görmüyorsanız bence esas siz pkk'yla olan ilişkinizi sorgulayın.
2882 entry daha
hesabın var mı? giriş yap