3 entry daha
  • ege üniversitesi öğrenci köyü projesinin parçasıdır.

    bu proje tepenin yaptığı 10 bloktan oluşan öğrenci yurtları ve forum bornova alışveriş merkezinden oluşmaktadır.

    tıp fakültesi arkasında 372. sokağa kadar kalan boş arazi üzerine kurulan forum bornova, 200,000 m2 inşaat alanına sahiptir.

    kapalı alan olarak 64,000 m2 planlanan projenin inşaatı temmuz 2005'te başlamıştır. bugün gelinen noktada kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan projenin 1 ağustos 2006 tarihinde faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

    forum bornova içinde; ikea bornova, bir adet hipermarket (hangi hipermarket olacağı henüz belli olmadı), 9 adet alışveriş merkezi bloğu (bir tanesinin içinde afm olacak), 3000 araç kapasiteli otoparkı barındırmaktadır.

    proje bittiğinde alışveriş merkezinden çok alışveriş tatil köyüne benzeyecek. müşteriler sokaklarında yürüyerek mağazaları gezecek. binaların çatıları yürüme yolları, gezi alanları yeşil alanlar ve yemek alanlarını barındıran teraslardan oluşacak ve bu teraslardaki köprülerle binalar biribirine bağlanacak.

    projeyle ilgili anlatacak birde borni var artık. alışveriş merkezinin maskotunu taş kafalı yapmaları benim pek hoşuma gitmedi. şirin bir maskottan çok psikolojik gerilim filmlerinde insanların kabuslarında gördüğü, ne yapacağı önceden kestirilemeyen yaratıklara benziyor. sonunun ghost busterstaki michelin adamına benzemesinden korkuyorum, alışveriş merkezinin sokaklarında devasa bir borni geziyor falan acayip bir manzara olurdu.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap