• bu da bir türkan şoray'ın başrol oynadığı film..
    yönetmeni senaristi vesair kimdir nedir bilemem...
    ben direkman filmin konusuna geçeceyim. fakat başrolleri sultanın ediz hun ile paylaştığını belirtmekte de fayda var..

    efenim türkan kimsesiz bir veled olaraktan yurtlarda filan büyür. müziğe de alakası vardır hani. eğitiminin ilerleyen safhalarını müzikal olarak yürütmekte karar kılar. fakat içini kemiren bir merak hissi vardır kızcayizin. kimdir, nedir, neyin nesidir kendisi? taş kovuğundan çıkmamıştır ya? çıkmamıştır tabii. memleketine gider, emmisi halası nenesi sülalesi vs ile görüşür. tatminkar bir cüvab alamaz..
    o sıra huysuz amucası bunu evden guvalar. guvalamasıylan, gendini genç tohturun evinde bulması bir olar. yakışıklı genç tohtur, türkana hasta olur. ama türkan da hastadır. tohturun anasıylan bacısı, seemezler türkanı, emmilerinin türkana olan tutumundan tüy kapar. türkan aleyhinde fikir teatisi yapıyorlarken olayı türkan duyar. gaçar gider anasını sadiim.
    istanbola gelir türkan. iş güç yoktur. fakat filmin gizli kahramanı abokat ediz, (bordo çeketini giymiyodu bu filmde!) ona gizliden gizliye işler mişler bular. sülbanse ve finanse eder. kimsesizler yurdunda bilmemne abla olarak işe başlar türkan. (kırmızı pardesüsünün süslüsünü giyinmiştir bu filmde!). derken bu ediz, türkana gizli gizli mektuplar yazar. gendini farklı bir isimlen ona tanıtır. aşık olurlar, herşey yolundadır. birden edizin eski nomerosu araya girer. türkanı sarsan bir diyalog şeeder. herifin adı bööle bööledir, ama sen bööle bööle.. niye herifimi elimden alıyon filan der.. türkan o an yıkılır..
    yıkılmıştır ama ayaktadır. içini kemiren kimliksizlik duygusunun gösterdiği rotada, bir daha emmisigilin eve yolalır. "ya gerçeği anlatacaksınız, ya da anlatacaksınız" bölöfünü şeeder akrabai talukata.
    kem küm derken olaylar anlaşılır. bu türkanın bubasını öldürmüştür dangalak emisi. anası da o ölüm sahnesinde tırlatmıştır. türkan olayları öğrenince de türkanı öldürmek ister. o sıra tırlatan türkan anası kafayı bulur gibidir. tam tüfeng icadolunmuş, türkana yönlendirilmiştir ki, ediz ortaya çıkar. emmisini elinden vurar, türkanı kurtarar...

    onlar erer murada, siz çıkın kerevete.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap