3 entry daha
  • türkiye'de gösteri sektörüne vurulan en büyük balta. halk konserleri sayesinde konsere bedava girmeye, hatta yoldan geçerken durup dinlemeye alışılmaktadır. halk için herhangi bir konserin gidip bilet kuyruğuna girmek, sonra konser günü kapı giriş kuruğuna girip konsere girmek anlamsız bir saçmalık halini almakta o yüzden bilet satış rakamları yerlerde sürünmektedir. sonuçta kimse bir hafta önce meydanda çekirdek çıtlayarak bedava izlediği sanatçının, açıkhava tiyatrosundaki konserine para ayırmamaktadır. dolayısı ile kimse bilet satamamaktadır.

    işin sanatçılara düşen kısmı şu ki; "benim paramı biri ödesin gerisi önemli değil, ben çıkar söylerim." mantığından kurtulmalılar. özellikle bir politikacının (belediye başkanı vs.) propaganda malzemesi olmayı reddedip o konsere bedava da olsa bir bilet karşılığı girilmesini şart koşmalıdırlar. çünkü bedava da olsa, gidip bir gişeden bilet alan, sonra konser günü sırada bekleyerek o bileti kestirip konsere giren seyircinin sorumluluk bilinci sokakta çekirdek çitleyerek konser seyreden teyzeden daha fazla olacaktır. konserdeki izleyici gerçekten o konsere gelmek isteyen ve bunun için para vermese bile çaba harcamış insanlardan oluşacaktır. roger waters, depeche mode gibi sanatçıların menajerlerinin türkiye'deki organizatörlerin kafasını " kaç bilet basıyosun, kaça satıyosun, kaç çeşit bilet var" soruları ile zitmesinin sebebi budur. türkiyede sanatçılarının yapacağı bir sonraki konseri garantiye almaya çalışmaktadırlar.

    organizatörlerin de sanatçılar kadar bu konuya eğilmesi kendi sektörlerinden kazandıklarının artmasına sebep olacaktır. gelecekte yapacakları tüm organizasyonları bedava yapmak zorunda kalmamaları için insanları bilet almaya alıştırmaya başlamaları kendi leyhlerine olacaktır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap