3 entry daha
  • sadece kurt ve insan olmak üzere iki karakterden oluştuğunu düşünen ama aslında insanın milyonlarca karakterden oluştuğunun farkına varamayan bozkırkurdu karakteri. insan karakteri varlığını gösterirken, kurt gizlenip onu izler ve aşağılar, kurt ortaya çıktığında ise insan bir köşeye çekilir ve kurtu izler, inceler ve aşağılar. bu 'dengesizlik' değil, bir göğüse hapsedilmiş iki ruh gibidir (kitapta da dendiği üzre).

    --- spoiler ---

    kendinden bir parçayı insan, bir parçayı kurt diye niteler ve bu kadarla işi bitirmiş, kendini tüketmiş görür. içinde bulunduğu tüm ussal, yüceltilmiş ya da uygar özleri "insan"ın, tüm içgüdüsel, vahşi, karmaşık özleri ise "kurt"un içine tıkıştırır.

    korkarız, ruhunun henüz hiç de insan aşamasına ulaşmamış pek geniş bölgelerini "insan" kapsamına, varlığının çoktan kurtluktan çıkmış bölgelerini ise "kurt" kapsamına alır.

    --- spoiler ---

    ...ve ayrıca:

    --- spoiler ---

    bay haller iki çağ arasında sıkışıp kalanlardan, tüm korunmuşluk ve suçsuzluklara uzak düşenlerden, insan yaşamının tüm güvensizliğini kişisel acı ve cehenneme dönüştürüp yoğun biçimde yaşamaları alınlarına yazılmışlardan biridir.

    --- spoiler ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap