5 entry daha
  • oncelikle, sirine'ye "parayla degil sirayla" tarzi bir yaklasim sergileyen sirinler'den hoslanmayan tum cocuklarin yoneldigi; zaten bu amacla uretilen bir cizgi filmdir monciciler. o zamanlar sirinler'in nasil uredigini anlayamiyor, ancak ortada uygunsuz bir durumun soz konusu oldugunu hissedebiliyorduk. tam bu ortamda, agac tepelerinde yasayan ve (maymun tabiatindan gelen) ziplama/hoplama huyuna sahip olan monciciler buyuk bir sempati toplamisti. gunumuzde cok az kisinin hatirlamasini kiniyor, moncicileri tanitmayi bir gorev biliyorum:
    cheja'nin bilge, benim buyucu tabir ettigim maymunun himayesinde yasayan monciciler, dallarda maymunluk yapmadiklari vakit, mutluluk uretimiyle ugrasirlardi. mutluluk; pembo sakiz fabrikasina benzeyen, buyuk pembe baloncuklar cikaran, fantastik bir yerde uretilirdi.
    dusmanlarini cheja tanitmis oldugu icin, ben bazi onemli moncicileri hatirlatayim; aklimda kalan monciciler: kirmizi elbise giyen, beyaz kurklu kiz moncici (sarisin ama kevase olmayan); kevaseye benzeyen, kahverengi kurklu kiz moncici; golfcu sapkasi takan, siyah kurklu bebek moncici (parmagini emen moncici bebegi bu moncici ornek alinarak uretilmistir) ve teniscilerin alinlarina taktigina benzer bir bant takan; kahverengi kurklu mac gyver ozentisi erkek moncici (kasli miydi? bilemem).
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap